spot_img
26.4 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizeREDESCHIDEREA MAGAZINELOR ÎN GERMANIA: Consumatorii par mai degrabă că preferă să-şi numere...

REDESCHIDEREA MAGAZINELOR ÎN GERMANIA: Consumatorii par mai degrabă că preferă să-şi numere banii decât să revină în număr mare în magazine

-

Consumatorii germani par mai degrabă că preferă să-şi numere banii decât să revină în număr mare în magazinele care-şi reiau treptat activitatea după închiderea lor în cadrul măsurilor împotriva epidemiei de COVID-19, a remarcat miercuri asociaţia retailerilor din Germania, potrivit agenţiei Reuters, transmite Agerpres.

- Reclama -

În Germania au fost redeschise începând de luni magazinele care au o suprafaţă de cel mult 800 de metri pătraţi, precum şi librăriile şi centrele de comercializare a autoturismelor şi bicicletelor, cu condiţia respectării regulilor de igienă şi de distanţare fizică. Centre comerciale mai mari din landul Renania de Nord-Westfalia au primit de asemenea permisiunea să se redeschidă de miercuri, la fel ca şi 11 magazine ale producătorului suedez de mobilă Ikea.

‘A fost foarte lejer, fără cozi, fără aglomeraţie”, spune Stefan Stukenborg, director al unui magazin Ikea din apropiere de Koln.

La rândul său, asociaţia HDE a retailerilor germani afirmă că observă un comportament foarte cumpătat în rândul consumatorilor, dată fiind temerea privind veniturile şi locurile de muncă în contextul efectelor economice provocate de măsurile împotriva epidemiei. ”Consumatorii au intrat în ‘modul criză’, tentaţia consumului este deprimată”, remarcă purtătorul de cuvânt al acestei asociaţii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img