spot_img
36 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeExperți sub egida Institutelor americane de Sănătate: NU recomandăm combinaţia hidroxiclorochină şi...

Experți sub egida Institutelor americane de Sănătate: NU recomandăm combinaţia hidroxiclorochină şi azitromicină

-

Un grup de experţi americani, sub egida Institutelor Naţionale de Sănătate (NIH) din Statele Unite, a transmis în mod oficial că nu recomandă medicilor să îşi trateze pacienţii cu COVID-19 prin combinaţia hidroxiclorochină şi azitromicină din cauza riscurilor pentru inimă, informează miercuri AFP conform Agerpres.

- Reclama -

„Cu excepţia contextului studiilor clinice, grupul (…) recomandă să nu se utilizeze următoarele medicamente pentru tratamentul COVID-19: combinaţia de hidroxiclorochină şi azitromicină, din cauza potenţialelor toxicităţi”, a avertizat grupul în directivele clinice publicate marţi, recomandând de asemenea să nu fie folosit medicamentul anti-HIV lopinavir/ritonavir.

Grupul reuneşte zeci de reprezentanţi ai NIH, organizaţiilor profesionale ale medicilor, universităţi, unităţi spitaliceşti şi agenţii federale. Acesta formulează linii directoare pentru gestionarea pacienţilor cu noul coronavirus, pe baza studiilor efectuate până în prezent.

„În prezent niciun medicament nu s-a dovedit că este sigur şi eficient în tratarea COVID-19”, a scris grupul de experţi.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...