spot_img
26.2 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăSocialRedactorul șef al României Libere: Mă revolt împotriva schimbării Constituției cerută de...

Redactorul șef al României Libere: Mă revolt împotriva schimbării Constituției cerută de Coaliția pentru Familie

-

Lupta lor pentru modificarea constituției, pentru a ne impune tuturor, prin lege, un singur mod de viață, este cu totul altceva. Acolo mă revolt şi mă declar împotrivă, a scris pe facebook redactorul șef al cotidianului România Liberă, Răzvan Chiruță.

Eu, să spun drept, nu sunt revoltat de Marşul pentru viață. Accept dreptul acestor oameni să mărşăluiască pentru credința lor. Dacă suntem de acord cu parada Bucharest Pride, ar fi complet deplasat să ne opunem celor care ies în stradă pentru o altă viziue asupra vieții. Lupta lor pentru modificarea constituției, pentru a ne impune tuturor, prin lege, un singur mod de viață, este cu totul altceva. Acolo mă revolt şi mă declar împotrivă.Dar un marş, fie el organizat şi de BOR, e în logica democrației, la urma urmei, a afirmat el.

Chiruță se referă la schimbarea Constituției cerută de Coaliția pentru Familie în sensul căsătoriilor numai dintre un bărbat și o femeie.

Anul acesta, Marșul pentru viață se va desfășura în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!. În București, Marșul pentru viață se va desfășura pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului, începând cu ora 12.30, iar la finalul său va avea loc un concert de muzică ușoară.

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img