spot_img
34.8 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăBasarabiaREACȚIA PREȘEDINTELUI MOLDOVEI LA PROTESTELE DE STRADĂ: Am fost obligat

REACȚIA PREȘEDINTELUI MOLDOVEI LA PROTESTELE DE STRADĂ: Am fost obligat

-

Președintele Nicolae Timofti a reacționat în urma protestelor de sâmbătă, la care au participat zeci de mii de oameni, îndreptate împotriva clasei politice și a desemnării lui Pavel Filip la funcția de premier, scrie independent.md.

Timofti susține că a fost „obligat” să-l desemneze pe Pavel Filip la funcția de premier, ca urmare a deciziei Curții Constituționale din 29 decembrie, care-l obligă pe șeful statului să accepte un candidat susținut de o majoritate, dar și după ce Ion Păduraru a renunțat la mandatul de candidat.

- Advertisement -

„Dincolo de opiniile mele personale, sunt obligat, potrivit atribuțiilor ce-mi revin, în calitate de președinte, să respect legile țării, și în cazul de față, dispozițiile Curții Constituționale. Vă asigur că împărtășesc îngrijorarea și dorința de schimbare care persistă în societate și cred că societatea civilă trebuie să fie ascultată și luată în considerare la luarea unor decizii politice”, se arată într-un comunicat al președintelui Nicolae Timofti.

În aceste condiții, Nicolae Timofti se adresează „majorității parlamentare și prim-ministrului desemnat să țină cont, în procedura de întocmire a programului de activitate și listei Guvernului, precum și în cea de votare a Guvernului în Parlament, de pozițiile civile din țara noastră și de opiniile cetățenilor”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img