spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăEconomieREACTIA GRECIEI LA ANUNTUL EUROGRUPULUI: Ei vor pierde/ UPDATE: Ministrul grec de...

REACTIA GRECIEI LA ANUNTUL EUROGRUPULUI: Ei vor pierde/ UPDATE: Ministrul grec de finanțe, Yanis Varoufakis, a sugerat ca Banca Centrală Europeană (BCE) să verse direct către Fondul Monetar Internațional (FMI) 1,9 miliarde de euro, ceea ce ar acoperi suma datorată de Grecia instituției pe 30 iunie și ar evita intrarea țării în incapacitate de plată

-

Referendumul pe subiectul condițiilor avansate de creditorii Greciei ‘se va ține, indiferent de decizia Eurogrupului, a declarat premierul grec Alexis Tsipras, în cadrul unei convorbiri telefonice avute sâmbătă cu cancelarul german Angela Merkel și președintele francez François Hollande, a indicat o sursă guvernamentală citată de AFP.

- Reclama -

yanis_varoufakis_smallerUPDATE, 22.00: Ministrul grec de finanțe, Yanis , a sugerat sâmbătă ca Banca Centrală Europeană (BCE) să verse direct către Fondul Monetar Internațional (FMI) 1,9 miliarde de euro, ceea ce ar acoperi suma datorată de Grecia instituției pe 30 iunie și ar evita intrarea țării în incapacitate de plată, relatează AFP.

greece_2285443bRefuzul Eurogrupului de a prelungi programul de asistență financiară după 30 iunie, data la care acesta expiră, riscă să aducă un prejudiciu ‘permanent’ zonei euro, a afirmat sâmbătă la Bruxelles ministrul grec de finanțe Yanis Varoufakis.

‘Refuzul de a prelungi programul (de asistență) va afecta cu siguranță credibilitatea Eurogrupului ca uniune democratică și mă tem ca prejudiciul să nu fie permanent’, a declarat ministrul grec, citat de AFP.

Greece_2296452bYanis Varoufakis a adăugat că Grecia ‘continuă să facă eforturi pentru a se ajunge la un acord până marți’, data la care țara riscă să intre în incapacitate de plată dacă nu încheie o înțelegere cu creditorii săi.

Dacă se ajunge la un astfel de acord, ‘noi vom spune poporului grec să voteze Da’ la referendumul pe care Atena a decis să-l organizeze la începutul lunii iulie, a mai declarat ministrul, la puțin timp după ce miniștrii de finanțe din zona euro au luat act de ruperea negocierilor, cauzată, în opinia lor, de partea greacă.

Premierul Alexis Tsipras a anunțat vineri seara organizarea, la 5 iulie, a unui referendum în legătură cu acceptarea sau nu a condițiilor puse de creditorii Greciei (UE, BCE, FMI), condiții pe care el le-a calificat drept ‘umilitoare’.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...