CIUDATUL CAZ DE LA GORJ CU SPAGA PENTRU PONTA SI PSD: Cum a disparut primul ministru din dosar

0
915

Magistraţii Tribunalului Gorj au decis joi să prelungească măsura controlului judiciar pentru afaceristul Ionel Bogdan, cel pe care managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, l-a denunţat toamna trecută procurorilor DNA pentru că ar fi încercat să îl mituiască. Ionel Bogdan a ajuns la compania din Gorj ca trimis al unui consilier din guvern şi promitea o şpagă de 15% pentru campania prezidenţială a lui Ponta. Ciurel a făcut denunţ în septembrie 2014, iar în plină campanie prezidenţială a fost făcut flagrant. Cazul nu a fost făcut public atunci, scrie ziarul Pandurul din Gorj.

Acest caz este foarte ciudat.  Potrivit rechizitoriului DNA Craiova, Laurenţiu Ciurel a fost contactat telefonic pe 9 septembrie 2014, în jurul orei 12, de Ionel Bogdan, prin intermediul „unei persoane apropiate”. Un consilier al unui demnitar l-a sunat pe Ciurel şi i-a cerut să îl primească pe afacerist, ceea ce s-a întâmplat în aceeaşi zi la sediul CEO. Bogdan a spus că firma sa poate furniza orice ar avea CE Oltenia nevoie, chiar şi de valori de ordinul milioanelor de euro. “În contextul acestor discuţii, prevalându-se de pretinsa influenţă supra unor persoane importante din cadrul Guvernului României, inculpatul a scris pe o hârtie că este dispus să returneze un procent de 15% pentru (…..) şi un alt procent de 5% pentru (…..), din contravaloarea contractelor de furnizare bunuri/servicii care ar urma să-i fie atribuite”, se arată în rechizitoriul trimis presei, cel necenzurat fiind depus la Tribunalul Gorj. Dintr-un comunicat al DNA rezultă că banii erau pentru un partid şi un candidat la prezidenţiale, adică PSD şi Ponta.

Ciurel a depus denunţ la DNA Craiova pe 30 septembrie 2014, adică la trei săptămâni după ce a fost contactat de afacerist.

Campania electorală prezidenţială a început anul trecut pe 3 octombrie, cu o vizită a lui Ponta la CEO, la doar câteva zile de la denunţul lui Ciurel. Flagrantul a avut loc în plină campanie electorală, pe 6 octombrie 2014, ora 15, în biroul lui Ciurel de la CE Oltenia. În perioada 1-6 octombrie, Ionel Bogdan a discutat la telefon cu mai multe persoane despre contractele pe care urma să le semneze cu CEO, dar şi despre „suma de bani pe care ar trebui să o dea drept mită martorului denunţător, avansând ideea remiterii a 5.000 de dolari sau 20.000 lei”. Lui Ciurel i s-a promis că va rămâne director şi după prezidenţiale. “Bogdan Ionel i-a dat asigurări acestuia că îl va sprijini să-şi păstreze funcţia… şi după alegerile pentru stabilirea preşedintelui României”, as scrie în rechizitoriu.

Lipsesc din schema consilierul guvernamental care l-a sunat pe Ciurel, relatia afaceristului cu oameni din Guvern si Victor Ponta si banii dati la PSD si pentru campania lui Ponta.

Si in acest caz se pare ca procurorii nu au vrut sa mearga mai departe. DE CE?

Nu e primul caz in care Victor Ponta dispare subit dintr-un dosar care il vizeaza….