Home Actualitate Războiul prețului petrolului

Războiul prețului petrolului

0

Țările G7 intenționează să intensifice monitorizarea plafonului rusesc al prețului petrolului de 60 de dolari pe baril, UE și Australia sunt gata să aprobe măsuri suplimentare, potrivit presei japoneze. În același timp, instituțiile de știri occidentale raportează că OPEC+ nu reușește să mențină stabil prețul petrolului. Aceste două știri duc la prezicerea că prețul petrolului va scădea în curând și că Rusia va suferi cel mai mult; totuși, experții au declarat pentru Rossiyskaya Gazeta că ei cred că nu există șanse serioase ca prețul petrolului rusesc să scadă.

Statele Unite lucrează din greu pentru a scădea prețurile petrolului înainte de alegerile prezidențiale, deoarece acestea afectează costul combustibilului la benzinăriile locale, lovind bugetele alegătorilor obișnuiți. Drept urmare, rapoartele despre lipsa de unitate a OPEC+ sau ineficiența alianței sunt menite să deraieze acordul și să scadă prețurile petrolului, scrie ziarul. Dar există o altă latură a poveștii: o mare parte din petrolul care se așteaptă să vină pe piața mondială în curând va fi produs din câmpuri greu de dezvoltat, cum ar fi șisturi și site-uri de producție offshore.

Potrivit lui Oleg Abelev, șeful de cercetare la Ricom-Trust Investment Company, producția va crește dacă prețul mediu ponderat al petrolului rămâne între 65 și 70 de dolari pe baril. În cele din urmă, depinde de interesele producătorilor de petrol atât din străinătate, cât și din Peninsula Arabică. Dacă prețurile petrolului vor începe să crească ca urmare a reducerii producției din Arabia Saudită, Rusia și alți membri OPEC+, producătorii americani de petrol vor avea imediat șansa de a-și extinde producția, a spus el ziarului.

În ceea ce privește petrolul rus, șeful adjunct al consiliului de administrație al Asociației partenerilor de încredere, Dmitri Gusev, consideră că, dacă națiunile G7 ar fi încrezătoare în capacitatea lor de a se descurca fără petrolul rusesc, ar impune pur și simplu un embargo cuprinzător asupra achiziției acestuia. . Cu toate acestea, din moment ce realizează că fără resursele rusești piața s-ar „prăbuși”, toate aceste măsuri de înăsprire sunt implementate doar pentru a reduce veniturile Rusiei. Și până când Venezuela, Iran și Libia intră pe deplin pe piața petrolului, analistul consideră că nu există perspective serioase pentru reducerea prețului petrolului rusesc.

Ad

Exit mobile version