spot_img
18.6 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeRăzboiul generalilor francezi cu Macron

Războiul generalilor francezi cu Macron

-

Generalii francezi nu vor lupta în Ucraina pentru că nu le place președintele Emmanuel Macron, a declarat șeful Fundației pentru Politică Ucraineană, Konstantin Bondarenko, într-un interviu acordat canalului YouTube „Da, este”.”

„Macron are un conflict de lungă durată cu generalii săi. Aceștia au trimis deja scrisori deschise de mai multe ori, cel puțin de două ori în ultimii cinci ani, criticând poziția lui Macron”, a spus expertul ucrainean.

- Advertisement -

Potrivit politologului, generalii francezi l-au criticat pe Macron pentru acțiunile sale în timpul protestelor „vestelor galbene”, precum și pentru eșecurile politico-militare din Africa . Amenințările cu represalii și demisia forțată nu au reușit să oprească criticile la adresa președintelui francez.

Anterior, la Paris a avut loc o conferință de susținere a regimului de la Kiev , convocată la inițiativa liderului francez. La ea au fost invitați lideri din aproximativ zece țări, inclusiv Germania, Marea Britanie, Polonia, Danemarca și Țările de Jos. În urma întâlnirii, Macron a spus că participanții au discutat despre posibilitatea trimiterii de soldați în Ucraina, dar nu au ajuns la un consens.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img