spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeRăzboiul gazelor SUA-Germania/Rusia: Francezii de la Engie gata să renunțe la Nord...

Războiul gazelor SUA-Germania/Rusia: Francezii de la Engie gata să renunțe la Nord Stream 2 după votul din Senatul SUA

-

Grupul francez Engie ar putea „sa nu continue sa finanteze” proiectul gazoductului Nordstream 2 intre Rusia si Germania daca Statele Unite aplica noile sanctiuni impotriva Moscovei, a declarat vineri un inalt oficial francez, citat de AFP.

- Reclama -

CITIȚI ȘI: Senatul SUA a votat cu 98% trecerea pe lista neagră a OMV, firma care deține PETROM

„Daca sanctiunile (americane) sunt efectiv aplicabile proiectului (Nord Stream 2), atunci am putea (…) sa nu continuam finantarea acestui proiect astfel incat sa nu fim vizati de sanctiuni”, a declarat Pierre Chareyre, responsabil cu activitatea de gaz natural lichefiat la Engie, intr-o conferinta telefonica.

Acesta a precizat ca „nu suntem inca in aceasta situatie”, adaugand ca „legea privind sanctiunile nu este retroactiva, deci doar viitoare transferuri de fonduri sunt riscante” daca legea este promulgata.

Proiectul Nord Stream 2 de constructie a unui gazoduct intre Rusia si Germania pe sub marea Baltica este dezvoltat de gigantul rus Gazprom si de cinci grupuri europene: Engie, germanii Uniper (ex-EON) si Wintershall (BASF), austriecii OMV si anglo-saxonii Shell.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img