RĂZBOIELE DIN PSD: Liviu Dragnea o pune la punct pe Firea și îi răspunde nervos lui Ponta

0
7439

Președintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că nu este bine ca postul de primar general al Capitalei să fie folosit ca o ‘trambulină personală’ în ceea ce privește o viitoare candidatură la prezidențiale. El i-a răspuns și lui Victor Ponta, dar nu a negat declarațiile pe surse despre acesta, ci numai cele despre ALDE.

„Este mult prea devreme să discutăm asta, dar ceea ce am discutat eu cu doamna Firea, atunci când împreună am hotărât această candidatură (n.r. la Primăria Generală a Capitalei), nu cred că ne-ar da această posibilitate, pentru că respectăm foarte mult bucureștenii și nu cred că e bine să folosim postul de primar general ca o trambulină personală pentru cineva. Dar, repet, mai este mult până atunci”, a declarat Dragnea, duminică, la Antena 3, întrebat dacă Gabriela Firea, primar general al Capitalei, va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

Firea a replicat neconvinsă de declarația lui Dragnea.

„Doar Dumnezeu știe ce se va întâmpla în 2019. Noi putem să facem supoziții și să ne dăm cu părerea, Dumnezeu a știut ce ni se va întâmpla nouă în această viață și, cu siguranță, El a cunoscut faptul că eu voi ajunge primarul general al Capitalei, ceea ce eu nu am știut, dvs. nu ați știut, bucureștenii nu au știut. Nu avem noi de unde să știm atât de multe lucruri și în orice caz nu despre viitor”, a declarat duminică Gabriela Firea la Antena 3, întrebată dacă este interesată să candideze la prezidențialele din 2019.

Pe de altă parte, el a dezmințit informațiile apărute în presă, potrivit cărora ALDE ar fi ‘principalul său dușman’, subliniind că partidul pe care îl conduce speră să facă o majoritate alături de această formațiune după alegerile parlamentare.

„Vreau să infirm că aș fi spus la Comitetul Executiv că cel mai mare dușman al nostru este ALDE. O prostie mai mare ca asta, n-am putut să aud. Le-am spus colegilor că, dincolo de obiectivul principal care este obținerea unui scor bun la parlamentare, un alt obiectiv este ca ALDE să intre în Parlament și pentru asta suntem dispuși să-i ajutăm cu tot ce putem. Oriunde am avut posiblitatea, am făcut alianțe peste tot în județe, am o relație foarte bună cu domnul Tăriceanu și cu Daniel Constantin și este o formațiune cu care sper și dorim să facem majoritatea după alegerile parlamentare din toamnă”, a subliniat liderul PSD.

Dragnea NU A INFIRMAT declarațiile despre Ponta.

Victor Ponta a criticat atitudinea lui Dragnea față de PSD.

„Sunt foarte dezamagit si suparat DACA aceasta stire e adevarata si cu adevarat Liviu Dragnea ma vede pe mine si pe liderii ALDE ca pe dusmanii PSD. Pe langa faptul ca o asemenea idee este neadevarata si nedrepta (dupa ce toata viata mea politica am activat doar in PSD si dupa ce m-am luptat pentru PSD ca pentru familia mea, iar Daniel Constantin si Calin Tariceanu au fost mereu aliati corecti si de incredere) cred ca este si o mare greseala – adversarii adevarati ai PSD sunt cei de la noul PNL si cei care au vrut mereu distrugerea PSD si a liderilor sai! Daca intr-adevar Liviu Dragnea ar gandi asa atunci la Cotroceni trebuie deschisa sampania! Eu sper insa ca a fost doar o informatie „pe surse” care se va dovedi neintemeiata”, a scris Ponta pe Facebook.