spot_img
2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăDezvaluiriLEGĂTURI PERICULOASE: O firmă cu afaceri cercetate de DNA condusă de un...

LEGĂTURI PERICULOASE: O firmă cu afaceri cercetate de DNA condusă de un fost consilier al lui Iliescu va face lucrări la Cotroceni

-

Administraţia Prezidenţială a anunţat că firma care a câştigat licitaţia pentru refacerea sistemului de irigaţii din curtea Palatului Cotroceni este Garden Center Grup, cunoscută pentru contractele cu autorităţi locale, unele dintre ele controversate sau în atenţia DNA.

- Reclama -

Potrivit Gândul, firma câştigătoare, Garden Center Grup SRL, este condusă de o fostă consilieră a ex-preşedintelui Ion Iliescu – Iuliana Madlen Lazăr. Lazăr şi partenerul său de afaceri, Ion Olteanu, sunt abonaţi la contractele privind amenajarea spaţiilor verzi şi a mobilierului urban din Bucureşti, dar şi din alte oraşe, cum ar fi Piatra Neamţ, Cluj-Napoca sau Sighişoara, transmite Mediafax.

Firma Garden Center Grup apare şi într-un referat al DNA din aprilie 2015. Procurorii anticorupţie anunţau că viceprimarul oraşului Miercurea Ciuc Szoke Domokos, în calitate de preşedinte al Comisiei de evaluare a ofertelor depuse la o licitaţie organizată de primăria Miercurea Ciuc pentru atribuirea unui contract de lucrări de amenajare zonă verde, în valoare estimată de 1.320.170 lei, a acceptat şi declarat câştigătoare o ofertă neconformă depusă de către S.C. GARDEN CENTER GRUP S.R.L. din Bucureşti, iar ulterior a semnat acte administrative pe baza cărora au fost aprobate decontări ilegale în favoarea firmei, în temeiul unei documentaţii neconforme realităţii care atesta lucrări pentru suprafaţă de teren mai mare decât cea reală.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img