spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeRăzboi Zelenski-Kliciko

Război Zelenski-Kliciko

-

„Am avut o întâlnire cu Consiliul Naţional de Securitate. Sunt probleme urgente de securitate. Există, evident, o reacţie puternică la decesele din Kiev din cauza adăpostului închis. Am dat ordine de a fi inspectate structurile de protecţie din Kiev şi din întreaga ţară. Miniştrii Kamîşin şi Klîmenko sunt responsabili”, a declarat Volodimir Zelenski, referindu-se la ministrul industriilor strategice şi, respectiv, ministrul de interne.

- Reclama -

Vitali Kliciko, fostul campion la box devenit primar la Kiev, a recunoscut vineri, la o reuniune a comitetului local, că poartă o anumită responsabilitate, dar a spus că şi alţii sunt de vină, în special aliaţii preşedintelui. El a spus că cheltuielile pentru adăposturile din districtele Kievului, majoritatea conduse de membri ai partidului Servitorul Poporului al lui Zelenski, au fost „extrem de nesatisfăcătoare” şi a subliniat că administraţia militară a oraşului a fost condusă de o persoană desemnată de preşedinte. Kliciko a făcut apel la „responsabilitate comună şi corectă” şi a declarat că ar putea insista ca şefii de districte să fie demişi, după o revizuire a cheltuielilor pentru întreţinerea adăposturilor. „Districtele din capitală nu sunt principate separate în care poţi să te plimbi cu mănuşi albe şi să-ţi neglijezi îndatoririle”, a declarat el, adăugând că nu va tolera „sabotajul”, a relatat Reuters.

Într-o dispută anterioară, Zelenski îl acuzase pe Kliciko, în noiembrie, că nu a făcut treabă bună în ceea ce priveşte amenajarea punctelor de urgenţă destinate să ajute persoanele fără curent electric şi căldură.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img