spot_img
30.3 C
București
sâmbătă, august 13, 2022
AcasămareRĂZBOI TOTAL ÎNTRE PROCURORII ȘEFI ȘI SPIONAJUL EXTERN: Șeful DIICOT, atac la...

RĂZBOI TOTAL ÎNTRE PROCURORII ȘEFI ȘI SPIONAJUL EXTERN: Șeful DIICOT, atac la SIE în scandalul #KovesiMossad/ UPDATE: Cei doi isralieni rămân în arest

-

Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că nu au fost încă identificați clienții firmei israeliene Black Cube, dar a precizat că sunt indicii în acest sens.

- Reclama -

De asemenea, el a mai spus că nu a obținut informații de la SIE pe această temă și că a cerut sprijinul tuturor instituțiilor partenere.

Atacul lui Horodniceanu urmează celui al lui Kovesi la SIE.

CITIȚI ȘI:SIE îi dă replica lui Kovesi: Nu știe legea

UPDATE: Israelienii Weiner Ron și Geclowicz David, inculpați în dosarul de hărțuire a procurorului-șef al DNA, rămân în arest pentru încă 30 de zile, a decis definitiv, marți, Curtea de Apel București.

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți, în contextul în care nu a primit nicio informare de la SIE în mandatul său, că se naște întrebarea dacă este posibil să se poată cumpăra proprietăți imobiliare în Franța cu peste 6,7 milioane de euro și niciun ofițer de informații să nu afle. Ea a subliniat că este ilegal să nu fie sesizat DNA-ul în cazul în care se dețin astfel de informații.

CITIȚI ȘI:VIDEO/ Kovesi, atac la SIE

El a precizat că încă nu a fost obținut un punct de vedere din partea companiei israeliene. „Este apărută o opinie în presă, neoficială și nu știu dacă este susținută”, a mai spus șeful DIICOT, după participarea la lansarea Raportului Freedom House România privind recuperarea produsului infracțiunii: de la prejudiciu până la confiscare și a celei de-a doua ediții a Indexului Sustenabilității DNA, realizat de Romanian Center for European Policies.

CITIȚI: Cristoiu despre ce se află în spatele atacului lui Kovesi la SIE

Întrebat dacă există un grup de lucru cu Serviciul Român de Informații pe acest subiect, el a menționat că nu, deoarece SRI nu are competențe în activitatea de urmărire penală.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...