Război între ministrul de Interne și cel al Justiției. ORBAN: Mai rezist puțin

0

Starea de tensiune din cadrul Guvernului a fost exprimată în ședința PNL de miniștrii Lucian Bode (Interne), Raluca Turcan (Muncă), dar și de președintele Ludovic Orban. Toți au criticat modul de acțiune al miniștrilor USR-PLUS care nu îi consultă înainte de a propune anumite măsuri, transmite Radio Europa Liberă.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost iritat de faptul că în legile justiției se prevede transferul Poliției Judiciare la Parchete. Liberalul a spus în ședință, potrivit surselor citate, că nu a fost de acord cu o astfel de măsură, care este „aproape imposibilă”.

„Transferul Poliției judiciare către Parchete, undeva la 28.000 de polițiști, e imposibilă ar duce la destructurarea Poliției Române. Avem 48.000 de polițiști, nici nu are cum să îi preia din punct de vedere logistic, ce scrie în programul de guvernare e imposibil de pus în practică”, le-a spus Bode colegilor de partid în ședința PNL conform sursei citate.

Potrivit surselor citate de EL, între ministrul Bode și ministrul Ion a existat un schimb de replici neoficial despre acest proiect. Ministrul de Interne l-a avertizat pe ministrul Justiției că îi dă un aviz negativ dacă insistă cu transferul Poliției Judiciare. Ministrul ar fi de acord cu transferul unor polițiști de la Poliția Judiciară către Parchete, dar pe baza unor criterii clare.

Subiectul Poliției Judiciare, dar și alte puncte din noul proiect privind legile justiției, urmează să fie discutate în cadrul unui grup de lucru care se va constitui la nivelul Coaliției.

În discursul său din ședința PNL, Ludovic Orban a criticat încă o dată decizia lui Stelian Ion de a trimite la CSM pachetul de legi privind justiția înainte de a exista o discuție și un acord în Coaliția de guvernare. Liderul PNL a fost nemulțumit și de modul de acțiune al ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Mai rezist puțin, dar voi ieși să vorbesc dacă nu termină”, a fost mesajul transmis de liderul PNL în ședință, nemulțumirea fiind la adresa miniștrilor USR-PLUS.