spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeRareș Bogdan: Rusia trebuie izolată complet de spațiul lumii occidentale și de...

Rareș Bogdan: Rusia trebuie izolată complet de spațiul lumii occidentale și de piețe

-

Ucrainenii se roagă pentru țara lor. Putin a declanșat azi dimineață la ora 5.00 invazia militara pe scara largă a Ucrainei, stat suveran și independent. Atacurile asupra Ucrainei au pornit din Rusia, Belarus, Crimea și de pe mare. Putin aplică politica revizionistă a vechii Rusii Imperiale și o ia pe urmele URSS. Cea mai gravă agresiune la granița României, de la al doilea război mondial încoace.În următoarele ore și zile, cele doua mari organizații statale, UE și NATO, vor da un examen al maturității și hotărârii, al eficienței și scopului. Sancțiunile economico – financiare (și nu numai) la adresa Rusiei și tuturor companiilor și cetățenilor ruși trebuie sa fie exemplare. Fără etapizari și fără milă. Putin nu mai poate fi slăbit decât din interior.Rusia trebuie izolată complet de spațiul lumii occidentale și de piețe, afirmă europarlamentarul Rareș Bogdan pe Facebook.

- Reclama -

Agresiunea dictată de Putin în această dimineață este de o gravitate fără precedent. Este un atac direct la adresa unui stat suveran și independent, recunoscut la nivel International fără niciun dubiu.Atacul Rusiei lui Putin la adresa statului Independent și Suveran Ucrainean este similar ca desfășurare și gravitate cu atacul lui Hitler din 1 sept 1939 împotriva Poloniei. Atunci, polonezii au sperat până în ultima clipă că Marea Britanie și Franța vor interveni in sprijinul armatei lor. Ajutorul însă nu a mai sosit și Polonia a fost îngenuncheată. ASTĂZI, Uniunea Europeană, SUA, Japonia, Canada, Australia și toate țările lumii care împărtășesc valorile democrației și pieței libere pot face un prim pas prin aplicarea de sancțiuni severe, totale, fără precedent la adresa Rusiei, Companiilor rusești și tuturor cetățenilor ruși, pentru ca aceștia sa înțeleagă cu toții ca plătesc nebunia extrema a liderului lor. Nu în ultimul rând: gazoductul Nord Stream 2 nu trebuie oprit sau suspendat, ci anulat definitiv. Putin TREBUIE oprit, altfel va înțelege că poate face absolut orice fără a avea parte de consecințe majore. După Georgia, Crimeea, Kazahstan, Belarus, chiar nu mai poate nimeni aștepta, după agresiunea din aceasta dimineață, ca Putin să își stabilească vreo noua țintă.Poate astăzi, în această dimineață, mai mult decât oricând, românii vor înțelege cât de importantă a fost accederea României in NATO, cea mai puternică Alianță Militară a lumii și in Uniunea Europeană. Vor înțelege cu toții cât de important este că România are drepturi depline și garanții de securitate și de mișcare pentru cetățenii romani în cadrul UE. Romanii nu au de ce să se teama, garanțiile de securitate pentru spațiul românesc sunt totale, ne liniștesc și ne oferă pace.Să ne rugăm împreună pentru cei peste 550.000 de frați români trăitori în spațiul ucrainean și pentru toți cei peste 40 de milioane de cetățeni ucraineni care până mai ieri aveau aceleași preocupări ca noi toți. Viața lor a fost dată peste cap din dorința dementa a unui individ susținut de Consiliul său de Securitate și de o Dumă formata din “soldați de teracotă” care alimentează psihopatia revenirii la politica imperialista și revizionista, mai spune Bogdan.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...