spot_img
30.3 C
București
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăAnalizeMinistrul bulgar al apărării: Nu e război în Ucraina

Ministrul bulgar al apărării: Nu e război în Ucraina

-

Ministrul apărării bulgar, Stefan Ianev, a susţinut joi că atacul Moscovei asupra Ucrainei este doar o „operaţiune militară” şi a insistat că trebuie să se evite „exagerările” şi folosirea cu uşurinţă a cuvântului „război”, transmite EFE conform Agerpres.

- Reclama -

„Dacă analizăm discursul lui (Vladimir) Putin (prin care preşedintele rus a anunţat declanşarea atacului asupra Ucrainei – n.r.), el evită cuvântul ‘război’, iar noi îl folosim cu frivolitate. Totuşi, probabil că în următoarele zile se va confirma teza potrivit căreia activităţile ruse se limitează la o operaţiune militară”, a declarat Ianev presei.

Ministrul bulgar a adăugat că atitudinea Rusiei faţă de Ucraina este „o nouă dovadă că sistemul de relaţii internaţionale nu funcţionează aşa cum este prevăzut în Carta ONU” şi că dialogul şi diplomaţia nu dau mereu rezultate.

În plus, Ianev a insistat „să nu se exagereze cu cuvântul ‘război'” pentru a nu provoca teamă în rândul populaţiei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...