spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeRareș Bogdan îi cere lui Macron în Parlamentul European: Domnule președinte, interveniți...

Rareș Bogdan îi cere lui Macron în Parlamentul European: Domnule președinte, interveniți încă o dată în istoria noastră! Îndatorați-ne încă o dată!

-

Domnule președinte, interveniți încă o dată în istoria noastră! Îndatorați-ne încă o dată!Continuați tradiția prieteniei țărilor noastre și deveniți avocatul românilor pentru aderarea la Spațiul Schengen!România îndeplinește din 2011 toate condițiile tehnice de aderare, dar este blocată pe criterii politice de neînțeles, este ținută, practic, la ușa Schengen. Din păcate, această situație nedreaptă față de români accentuează virulența manifestărilor extremiste în tara mea. Până anul trecut, România era excepția pozitivă, fără formațiuni parlamentare ostile UE. Astăzi, lucrurile se schimbă, din păcate. Situații vădit nedrepte, precum aceasta , alimentează din plin retorica antioccidentală. România devine un poligon de încercare pentru populism extremist antieuropean, pentru antisemitism, a afirmat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan joi în plenul Parlamentului European adresându-se președintelui francez Emanuel Macron.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a propus miercuri, în Parlamentul European de la Strasbourg, ca Europa să construiască ‘o nouă ordone de securitate’ cu NATO în faţa Rusiei, şi a pledat pentru ‘un dialog franc şi exigent’ cu Moscova, în pline tensiuni între Rusia şi Occident, relatează AFP. În discursul său, Emmanuel Macron a afirmat că ‘nici revenirea la naţionalism, nici disoluţia identităţilor noastre nu vor fi răspunsurile la această lume ce vine’. Prioritatea este de a apăra statul de drept, ‘tezaurul nostru’, şi ‘este vorba mai ales de a convinge din nou popoarele care s-au îndepărtat’, a adăugat el.

DISCURSUL INTEGRAL AL LUI RAREȘ BOGDAN:

Excelența Voastră, domnule președinte al Franței, Excelențele voastre,
Încep prin a spune răspicat că România datorează enorm Franței, încă din veacul 19. De la istoricii Edgar Quinet și Julles Michelet, prieteni și susținători ai României, până la Napoleon al III-lea, fără de care nu am fi avut o dinastie. Fără Franța, modernitatea și modernizarea României ar fi durat mai mult. Vă suntem recunoscători.Generalul Henri Berthelot, i-a numit pe români „familie” și a contribuit la reorganizarea Armatei Române, iar asta ne-a ajutat să ne salvăm nu doar teritoriul, ci si identitatea națională. În ultimele 2 decenii, Franța a fost avocatul permanent al aderării României la UE. Vă mulțumim pentru sprijin!
Domnule președinte, interveniți încă o dată în istoria noastră! Îndatorați-ne încă o dată!Continuați tradiția prieteniei țărilor noastre și deveniți avocatul românilor pentru aderarea la Spațiul Schengen!România îndeplinește din 2011 toate condițiile tehnice de aderare, dar este blocată pe criterii politice de neînțeles, este ținută, practic, la ușa Schengen. Din păcate, această situație nedreaptă față de români accentuează virulența manifestărilor extremiste în tara mea. Până anul trecut, România era excepția pozitivă, fără formațiuni parlamentare ostile UE. Astăzi, lucrurile se schimbă, din păcate. Situații vădit nedrepte, precum aceasta , alimentează din plin retorica antioccidentală. România devine un poligon de încercare pentru populism extremist antieuropean, pentru antisemitism. Noi, românii, vă cerem sprijinul și contăm pe el! Fiți fratele nostru mai mare, așa cum a fost în istorie, țara dvs pentru noi, într-o Europă a valorilor și a solidarității!Schengen este prioritatea zero pentru România Europeană. Nu abandonați România în afara zonei Schengen.Vive la France! Vive la Roumanie! Vive L’Europe!

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...