Europarlamentarul Rareş Bogdan a calificat situaţia de la Biroul electoral al Sectorului 1 ca fiind „extrem de gravă” şi a spus că pare că cineva vrea să-i aducă pe oamenii aflaţi acolo „la exasperare”, adăugând că actualul edil trebuie să se împace cu ideea că a pierdut alegerile, transmite Agerpres.
„Oamenii îmi spuneau, cu lacrimi în ochi: „Vrem să plecăm acasă. Suntem de 40 de ore, nu merită banii pe care îi primim. Sunt 8 secţii neînchise la ora actuală”, a declarat Bogdan presei.
Potrivit acestuia, voturile care sunt în favoarea lui George Tuţă, conform numărătorii paralele, sunt de 850, în timp ce pe secţiile închise deja diferenţa este de 964.
„Deci diferenţa este cât se poate de clară din punctul nostru de vedere. Situaţia arată extrem de grav. Pare că cineva doreşte să-i aducă pe aceşti oameni la exasperare, să-i trimită spre casă pentru ca voturile să rămână aici şi eventual să facă lucruri la care nici nu vrem să ne gândim. Doamna Armand trebuie să se împace cu ideea că a pierdut aceste alegeri. Nu suntem Saint Denis, Arondismentul 15 Paris, unde poliţia şi jandarmeria franceză nu mai are acces din cauza bandelor care terorizează Saint Denis şi este nevoie de intervenţia Armatei. La noi Poliţia funcţionează, autoritatea statului funcţionează. În plus, România este o ţară europeană, este o ţară respectată, este o ţară care trebuie să fie respectată, nu suntem o ţară care suntem colonia nimănui, suntem o ţară cu stat de drept funcţional, cu Jandarmerie funcţională, cu poliţie funcţională şi unde dacă în 18.984 de secţii din România a funcţionat statul, nu înţeleg de ce într-un singur loc din România statul român nu funcţionează sau cineva încearcă să împiedice autoritatea statului de a-şi exercita treaba”, a afirmat eurodeputatul.
În opinia sa, „Clotilde Armand trebuie pur şi simplu să lase deoparte acest comportament, care este complet aberant, şi care nu arată în niciun caz un comportament european, şi să-şi accepte înfrângerea, pentru că oamenii au votat într-un anumit fel, iar numărătoarea este cât se poate de clară”.
„Haideţi să se predea buletinele de vot şi să vedem câştigătorul, pentru că nu putem să stăm la nesfârşit şi să aşteptăm exact ca în urmă cu patru ani de zile ca la masa verde sau sub birou cineva se rătăcească nişte voturi sau să le dubleze ştampila pentru a fi anulate”, a adăugat liberalul.
Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a trimis, luni, o circulară birourilor electorale de circumscripţie pentru a lua măsurile necesare ca procesul electoral să se deruleze în mod neîntrerupt, menţionând că, în situaţia în care acestea îşi asumă răspunderea întreruperii procedurilor, să asigure predarea-primirea tuturor documentelor şi a spaţiilor de depozitare a lor în paza structurilor Ministerului Afacerilor Interne.