Home Analize Rareș Bogdan despre cazul Sosoacă: Ceea ce mă trimite la spusele pastorului...

Rareș Bogdan despre cazul Sosoacă: Ceea ce mă trimite la spusele pastorului luteran antifascist Martin Niemoller, arestat de Gestapo și închis în lagărele de concentrare Sachsenhausen și Dachau: „Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe socialiști, am tăcut. Nu eram socialist. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea”

0

Într-o lume liberă de unde decența nu a dispărut cu totul, numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte sau orice alt ales (deputat, senator, primar, etc.) prin alegeri libere, sufragiu universal. Nu justiția, nu judecătorii, din orice instanță ar fi, nu CCR-ul dominat de magistrați “garantați de PSD”, nu consultanți din umbră, nu calcule mizerabile ale acelorași și acelorași personaje care au pendulat în jurul lui Năstase, Ponta sau Dragnea. Am optat ca țară și popor pentru democrație, iar acest regim politic se bazează pe voința poporului, pe votul universal, pe suveranitate, afirmă prim vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Cu toate imperfecțiunile ei democrația este cea mai puternică dintre lumi, deoarece decizia aparține poporului, proprietarul suveranității naționale. Nu judecătorilor și nu instanțelor. Poporul își exercită suveranitatea prin cei pe care îi alege, dar atenție mare! Niciun grup și nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu. O spune Constituția, Constituția României. Blocarea candidaturii Dianei Șoșoacă este un caz de exercitare a suveranității de către un grup. Pot demonstra asta? Nu am instrumente. Am însă câteva informații și suspiciuni rezonabile din culisele miuței politice pe care PSD, același PSD, o joacă mereu, și mereu, și mereu cu alegătorii, fără să-și demaște voința de putere absolută. Și chiar dacă nu împărtășesc ideile Dianei Șoșoacă, chiar dacă suntem la 180 de grade în privința opțiunilor, a atitudinilor, a aspirațiilor, geopolitice sau de alianțe ale României, iubesc mai mult corectitudinea și libertatea de a alege și a fi ales decât calculele politice. Sunt liber să gândesc, să votez, să pun cap la cap informații, să protestez atunci când detectez perturbații în regulile scrise și nescrise ale democrației. Suntem datori să spunem adevărul, pentru a pretinde, la rândul nostru, să fim judecați de către oameni cu aceeași măsură, a adevărului și analizei corecte. Ceea ce mă trimite la spusele pastorului luteran antifascist Martin Niemoller, arestat de Gestapo și închis în lagărele de concentrare Sachsenhausen și Dachau: „Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe socialiști, am tăcut. Nu eram socialist. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.”, mai spune Bogdan.

Ad

Exit mobile version