spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeRareș Bogdan: Dacă Ucraina cade, suntem în pericol toţi! Susţinerea necondiţionată a...

Rareș Bogdan: Dacă Ucraina cade, suntem în pericol toţi! Susţinerea necondiţionată a Armatei ucrainene este singura şansă de a evita o dramă şi mai mare. Nu e cazul să ne întrebăm ce avem de câştigat, oameni buni!

-

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirmă sâmbătă, într-o postare, că dacă Ucraina cade, suntem în pericol toţi iar susţinerea necondiţionată a Armatei ucrainene este singura şansă de a evita o dramă şi mai mare.

”Dacă Ucraina cade, suntem în pericol toţi! Susţinerea necondiţionată a Armatei ucrainene este singura şansă de a evita o dramă şi mai mare. Nu e cazul să ne întrebăm ce avem de câştigat, oameni buni! Se joacă securitatea UE aici, ucrainenii mor pe front să-şi recupereze ţara, dar şi ca să apere Uniunea Europeană. Chiar dacă aceasta a greşit cumplit, după anexarea Crimeei!”, spune europarlamentarul PNL:

Rareş Bogdan continuă: ”Să facem puţină cronologie, ca să nu pierdem din vedere de ce este UE OBLIGATĂ să repare o eroare istorică ale cărei costuri le plătesc copiii ucraineni: februarie 2014: demis de parlament, Ianukovici fuge în Rusia, Putin vorbeşte de o lovitură de stat şi face primele ameninţări cu utilizarea forţei ca ultimă soluţie pentru a nu pierde Ucraina din sfera de influenţă; martie 2014, Putin anexează Crimeea şi umple estul Ucrainei de vectori ai propagandei. Iar rebelii pro-ruşi, înarmaţi de Putin, preiau administrativ Doneţk; mai 2014 – separatiştii proclamă independenţa regiunilor Luhansk şi Doneţk, după un referendum ilegal. Începe un proces intens de rusificare”.

Potrivit eurodeputatului, ”acordurile de la Minsk au fost nişte glume”.

”Ales în 2019, Zelenschi încearcă sa discute cu ruşii pentru a pune capăt războiului din Donbas, dar fără succes, prin urmare s-a orientat către NATO, singura şansă a Ucrainei. Dar Putin şi-a văzut de drum, căci UE îi umplea mereu buzunarele, alimentând-i maşina de război. “Lumea bună” se prefăcea că Rusia e frecventabilă. A primit chiar şansa de a organiza CM de Fotbal. Şi n-a fost boicotată!! În Ucraina mor oameni nevinovaţi, iar UE le este datoare. Nu e limpede?”, mai spune Rareş Bogdan.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img