spot_img
1.3 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăALEGERI 2020Rareș Bogdan, avertisment pentru PNL: Vreau să ne batem pentru conducerea unui...

Rareș Bogdan, avertisment pentru PNL: Vreau să ne batem pentru conducerea unui partid de 25%, nu a unuia de 10-15%

-

Prim-vicepreşedintele şi europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan, le-a adresat luni un mesaj comun celor doi lideri liberali Ludovic Orban şi Florin Cîţu, la puţin timp după finalul Biroului Executiv al formaţiunii.

- Reclama -

Prim-vicepreşedintele PNL le-a reamintit preşedintelui formaţiunii şi premierului să nu uite de promisiunile electorale. Vreau să ne batem pentru conducerea unui partid de 25%, nu a unuia de 10-15%… De asta nu vreau să mă cert cu niciun lider, nici cu Ludovic Orban, nici cu Florin Cîţu, dar le spun aşa: ascultaţi vocea cetăţeanului pentru că altfel ne vom bate pe nimic”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

„Nu ştiu ca Ludovic Orban să fi avut o discuţie cu Florin Cîţu. M-aş fi abţinut la chestiunea cu prefecţii, nu as fi validat lista (n.r. – discuţia despre faptul că la Cluj va fi prefect de la UDMR).Congresul PNL va fi de abia în septembrie, octombrie. Eu ştiu că avem un guvernator BNR foarte bun. Mandatul dânsului (n.r. – Mugur Isărescu) expiră în minimum 3 ani şi jumătate de mandat şi nu se pune problema să plece. Cîţu e premier, iar tot ceea ce îi cer este să fie un premier reformist. Pentru Orban, mesajul e unul singur! Să vină cu reformele în Camera Deputaţilor şi să pregătească o lege pentru tăierea pensiilor speciale… Dar şi pentru alegeri în două tururi, pentru că sunt promisiuni electorale şi nu putem să ne batem joc. Daca n-ar creşte pensiile, haideţi să tăiem măcar pensiile speciale. Dacă nu facem reforme în acest an, aş vrea să fim extrem de atenţi la chestiunile sensibile. Era foarte important ca astăzi să se fi discutat despre scrisoarea înaintată de primarii din judeţul Cluj. Vorbim despre un oraş unde toleranţa e maximă şi unde nu vor fi probleme interetenice. Sunt voci care atacă chestiunea despre faptul că la Cluj n-a mai fost prefect maghiar din 1940, încoace. Sălajul, Aradul, Satul Mare sunt zone sensibile. Aşteptam ca azi la Biroul Executiv să se discute civilizat, calm şi această chestiune. Faptul că se ceartă (n.r. – referire la lupta dintre Orban şi Cîţu) pentru cine va fi preşedinte, mi se pare extrem de repede…Am recomandat tuturor o carte, „Nu putem reuși decât împreună”, scrisă de Dan Pavel si Iulia Huiu. Eu le plătesc cartea celor de la Polirom şi le-o fac cadou colegilor mei din PNL, USR PLUS şi UDMR, pentru a înţelege ceva din istoria unei coaliţii care a sfârşit la 2,4%. Mă aşteptam ca azi la şedinţă, colegii mei să discute chestiunea despre scrisoare. Noi trebuie să ne concentrăm acum pe bună guvernare, nu pe Congresul PNL. Ştiu că Comisia Europeană ne permite un deficit de 7%. Eu le-am spus: nu trebuie să stăm neapărat în 7-le acela… Nu e un capăt de ţară dacă e un 7,5… Fiecare zecimală înseamnă 1,2 miliarde. Stăm în 7-le ăla şi nu vom putea încheia bugetul. Dacă nu suntem în stare să facem un buget bazat pe investiţii şi facem unul cârpit, România va suferi. Este devreme să vorbim despre poziţionări în cadrul PNL. Dacă noi ne vom bate pentru preşedinţia partidului, s-ar putea să ne trezim că o să ajungem să ne batem pentru o scară de bloc. Planul este simplu. Voi monitoriza măsurile legislative, astfel încât promisiunile electorale făcute de noi să fie respectate. Trebuie să fim un guvern căruia să nu-i fie frică să gândească un buget bazat pe investiţii.Vreau să ne batem pentru conducerea unui partid de 25%, nu a unuia de 10-15%… De asta nu vreau să mă cert cu niciun lider, nici cu Ludovic Orban, nici cu Florin Cîţu, dar le spun aşa: ascultaţi vocea cetăţeanului pentru că altfel ne vom bate pe nimic”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img