spot_img
26 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăPoliticaRareș Bogdan: Ar fi trebuit să cerem remanierea lui Rafila. Eu nu...

Rareș Bogdan: Ar fi trebuit să cerem remanierea lui Rafila. Eu nu sunt într-o funcție în statul român, eu doar plătesc oalele sparte și prostiile făcute de unii miniștri PNL. Dacă după un an de zile vom vedea că acest efort nu va ajunge să fie unul apreciat, nu va duce la nimic și guvernarea va bălti, atunci e absolut legitim să încercăm să găsim o altă formulă

-

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a vorbit la Interviurile Digi24.ro despre problemele din coaliția de guvernare, despre criza din energie, dar și despre ascensiunea partidului AUR. Liderul PNL dă vina pe Alexandru Rafila pentru neadoptarea certificatului verde și spune că în criza facturilor conducerea ANRE ar fi trebuit demisă.

Eu nu sunt într-o funcție în statul român, eu doar plătesc oalele sparte și prostiile făcute de unii miniștri PNL. Eu plătesc de doi ani, venind cu un bagaj de încredere uriaș, prostiile pe care le-au făcut la guvernare colegi miniștri sau prim-miniștri. Eu nu am fost nici ministru, nici primar, nici prim-ministru. Eu am un serviciu la Bruxelles. Suntem câțiva care plătim oalele sparte, a spus Bogdan.

CE A MAI SUSȚINUT RAREȘ BOGDAN:

Am colegi fricoși în PNL, sunt colegi fricoși în PSD, au fost fricoși în USR. Prin lipsă de hotărâre, pentru că nu se ia nicio decizie. Eu încerc să le atrag atenția că trebuie să asculte glasul oamenilor, cercetările sociologice, comentariile din subsolul articolelor, pentru a vedea starea de spirit a populație și pentru a înțelege că o scânteie poate duce la o situație pe care nu ne-o dorim.

  • Declarațiile lui Rafila despre Cîțu) Ar fi trebuit să cerem remanierea lui Rafila. 
  • Dacă continuă, atunci va trebui să luăm o hotărâre, dar nu demiți un om pentru o declarație. Dar în schimb cred că e nevoie de o dsicuție serioasă.
  • Faptul că domnul Tudose a atacat un ministru al PNL în mod public a fost o chestiune nefirească și nu ajută la realizarea unui consens cu privire la buna guvernare.
  • Dacă după un an de zile vom vedea că acest efort nu va ajunge să fie unul apreciat, nu va duce la nimic și guvernarea va bălti, atunci e absolut legitim să încercăm să găsim o altă formulă pentru că înseamnă că această formulă a fost făcută complet aiurea. Eu sper să nu avem această situație. 
  • Eu aș fi demis conducerea ANRE pentru modul în care a gestionat problema facturilor. ANRE nu reușește să fie ce ar trebui să fie un reglementator. Vicepreședintele ne-a spus că președintele lipsește că e la analize. Lipsește de două săptămâni din țară. Dacă o conducere e ineficientă, o demiți. Nu am avut o discuție în Coaliție. Am discutat doar despre faptul că ne explică cum nu se poate și nu ne dau niciun fel de soluții. Conducerea ANRE trebuie să plece, din punctul meu de vedere. Și domnul Nagy, vicepreședintele, și domnul Chiriță, președintele ANRE. Se cred veșnici și se confundă cu proprietarii instituțiilor respective, neînțelegând că acele instituții aparțin statului și nu le aparțin lor.
  • Nu am cerut demiterea lor (n.red. conducerea ANRE) pentru că în Coaliție am căutat soluții.
  • Dacă tot ne-am pus unii lângă alții, guvernăm, sau facem teatru ieftin? Teatru ieftin e ușor de făcut și atunci o să ne batem și o să ne certăm în spațiul public dar vă asigur că nu asta își doresc românii.
- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...