spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeRareș Bogdan anunță dezastrul: 700.000 de tone de lapte importate într-un...

Rareș Bogdan anunță dezastrul: 700.000 de tone de lapte importate într-un an și 40% din fermele de vite pe punctul de a pune lacătul arată drama pe care o trăiesc crescătorii de animale din România. S.O.S. fermierul român! S.O.S. laptele românesc! 

-

S.O.S. fermierul român! S.O.S. laptele românesc! 700.000 de tone de lapte importate într-un an și 40% din fermele de vite pe punctul de a pune lacătul arată drama pe care o trăiesc crescătorii de animale din România. Ca urmare a reducerii efectivelor de bovine din cauza costului energiei și al furajelor, a crescut masiv importul de lapte brut. Pentru a nu ne trezi doar cu lapte din Ungaria și Polonia, voi ridica mâine problema la BPN al PNL și la următoarea ședință a Coaliției, a scris pe Facebook europarlamentarul Rareș Bogdan, prim vicepreședinte PNL.

- Reclama -

Suntem obligați să luăm măsuri și să rezolvăm această problemă, pentru că altfel înseamnă că nu ne pasă de crescătorul român de vite. Colegul Adrian Cosma de la Satu Mare a atras deja atenția și a propus o soluție de bun-simț, și anume o compensație financiară de 1 leu/litrul de lapte, măsură care să se aplice cel puțin un an. În condițiile în care fermierii vând laptele românesc cu 2 lei, iar la raft ajunge cu 10, în condițiile în care costurile fermelor au crescut din cauza scumpirilor generate de criza energetică – deci cauze neimputabile lor – cred că suntem datori să găsim soluții pentru a nu asista la colapsul total al acestei activități. Foarte mulți fermieri au abandonat deja lupta și și-au sacrificat animalele, unele de rase superioare, luate cu credite. Alții vând laptele mult sub costul de producție, amânând finalul care se apropie dramatic de ei, deci cred că 1 leu/litrul de lapte pentru a-i ajuta să depășească criza este o soluție decentă. S.O.S. laptele românesc!, mai spune Rareș Bogdan.,

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img