spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizePreședintele Serbiei: Schimbări politice drastice au avut loc în regiunea separatistă Kosovo

Președintele Serbiei: Schimbări politice drastice au avut loc în regiunea separatistă Kosovo

-

Schimbări politice drastice au avut loc în regiunea separatistă Kosovo, a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, la postul de televiziune Pink TV.

- Reclama -

„Acest lucru se referă cu siguranță la schimbări politice majore și aproape tectonice”, a spus președintele. „Sârbii au luat decizia de a părăsi instituțiile [guvernamentale] din Pristina ”, a menționat Vucic.

Autoritățile kosovari au luat decizia mai devreme de a amenda persoanele care nu au schimbat numerele de înmatriculare sârbe cu cele din regiunea separatistă. Perioada de tranziție va dura până la 21 aprilie 2023.

Sârbii din Kosovo și Metohija au renunțat sâmbătă la toate posturile de putere din Kosovo nerecunoscut. Liderul sârb Goran Rakic a demisionat din guvernul kosovar, împreună cu parlamentari sârbi, judecători și șefii de municipalități. Mai târziu, oficialii sârbi de poliție și-au scos uniformele și urmele de umăr din Kosovo chiar în timpul unei întâlniri.

Zvecan, 5. novembra 2022 – Predstavnici Srba saopstili su danas da se povlace iz kosovske policije, a svi komandiri stanica i rukovodioci sa severa KiM skinuli su policijske uniforme na konferenciji za novinare koja je odrzana u Zvecanu. FOTO TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM/bs

Anterior, autoritățile kosovari au decis să amendeze pe toți cei care nu au înlocuit plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor sârbe începând cu 1 noiembrie. Amenda este de 150 de euro, însoțită de instrucțiuni privind înlocuirea plăcuțelor sârbe cu cele kosovene. Această perioadă de tranziție va dura până pe 21 aprilie 2023, după care poliția din Kosovo va începe să sechestreze mașini cu numere de înmatriculare sârbe.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img