spot_img
9.1 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeRaluca Turcan a pus mâna pe Spitalul din Sibiu. Fostul director acuză...

Raluca Turcan a pus mâna pe Spitalul din Sibiu. Fostul director acuză jocurile politice

-

Medicul Liliana Coldea, directorul care a demisionat miercuri din fruntea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, în timpul anchetei efectuate de către Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, a transmis, printr-un comunicat de presă, că a renunţat la funcţie în urma presiunilor.

„Numeroasele presiuni care s-au făcut asupra mea m-au determinat să îmi înaintez demisia din funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Sunt un om responsabil şi un profesionist care a făcut tot ce a fost posibil astfel încât lucrurile în spital să se desfăşoare în interesul pacienţilor şi cu protejarea cadrelor medicale. Nu m-am lăsat influenţată de constrângerile venite pe mai multe canale şi nici nu am intrat în jocurile politice, pentru că mai presus de toate este sănătatea oamenilor”, a explicat medicul Liliana Coldea.

- Advertisement -

Printre cei care au făcut presiuni pentru demisia acesteia s-a numărat Raluca Turcan, liderul PNL Sibiu și vicepremier. Vicepremierul i-a cerut, vineri, 13 noiembrie, demisia medicului Liliana Coldea, directorul SCJU Sibiu, însă aceasta nu a renunţat la funcţie.

Coldea susţine că „sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit din cauza procesului de management” pe care ea l-a desfăşurat.

- Advertisement -

„Sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit din cauza procesului de management pe care l-am desfăşurat, am respectat toate procedurile şi legislaţia în vigoare. În niciun caz munca medicilor nu a fost compromisă – fiecare dintre noi am depus un jurământ şi suntem în permanenţă în serviciul oamenilor. Sunt sigură că încrederea în spital nu a fost zdruncinată acum şi în niciun caz sănătatea şi viaţa pacienţilor nu au fost puse în pericol. Interesul pacienţilor este mai presus de orice. Am preluat funcţia de manager al spitalului într-o perioada greu încercată pentru toţi, care nimeni nu şi-a dorit această funcţie, fiind singurul candidat la concursul de ocupare a funcţiei de manager”, arată medicul Liliana Coldea.

Coldea spune că a adus îmbunătăţiri în interesul pacienţilor.

„Chiar dacă mandatul meu a fost unul scurt am reuşit să aduc mai multe îmbunătăţiri în interesul pacienţilor: redeschiderea activităţii medicale pentru Clinicile Medicală, Diabet, Endocrinologie, Gastroenterologie, ORL, Dermatologie, Chirurgie Generală, Ortopedie, Urologie, Bloc operator, Recuperare, Medicina fizica şi Reabilitare (care nu au funcţionat pe perioada stării de urgenţă); dotarea materială a unor secţii sau compartimente; îmbunătăţirea condiţiilor de cazare ale pacienţilor spitalului prin achiziţie de paturi noi; deschiderea structurilor modulare; avizarea Secţiei ATI pentru includerea în programul de tratament monitorizat al pacienţilor critici cu COVID-19. În luarea deciziilor am avut consultări cu cadrele medicale, unii dintre aceştia m-au sprijinit, alţii mai puţin sau deloc. Mulţumesc cadrelor medicale din spital care şi-au dat concursul şi au fost alături de mine şi au contribuit proactiv la demersurile de schimbare în bine a sistemului medical”, a mai declarat medicul Liliana Coldea.

Liliana Coldea a anunţat că va continua să profeseze ca medic şi cadru universitar.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img