spot_img
29.8 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăArmataRaluca Prună şi serviciile secrete: ÎN NUMELE TATĂLUI

Raluca Prună şi serviciile secrete: ÎN NUMELE TATĂLUI

-

Fostul ministru al justitiei Raluca Pruna a “fost salariat la un serviciu de informatii”, a spus Traian Basescu in emisiunea Romania9 de pe TVR1 din data de 24 aprilie 2018, scrie Independenţa Justiţiei.

- Reclama -

Fostul presedinte a dat-o ca exemplu pe Pruna pentru modul dispretuitor cu care vorbea despre respectarea drepturilor omului.

Aduceti-va aminte cu cat dispret vorbea un ministru, fost salariat la un serviciu de informatii, doamna Pruna, cu cat dispret spunea… «Aaa, drepturile fundamentale? Un moft!» Pai Europa s-a construit pe respectarea drepturilor fundamentale, America pe respectarea drepturilor fundamentale, nu ai alta constructie democratica“, a spus Traian Basescu in cadrul emisiunii.

Serviciul de informatii la care facea referire Traian Basescu era SIE, scrie sursa citată.

Fragmentul din emisiune poate fi urmarit mai jos:

Pe data de 14 martie 2016 jurnalista Sidonia Bogdan a scris pe Facebook ca tatal Ralucai Pruna, Vasile Pruna, ar fi fost ofiter al fostei Securitati comuniste, DIE mai precis, ce lucra in Orientul Mijlociu.

Tatal Ralucai Pruna a fost demascat ca ofiter al Securitatii de fostul diplomat Mircea Raceanu, condamnat la moarte de Ceausescu pentru spionaj in favoarea americanilor in 1987.

Prună este un ministru apropiat de servicii, este cât se poate de evident, după anunțul recent referitor la faptul ca SRI devine organ de urmărire penală.  Prună nu i-a cerut demisia lui Licu, care are un plagiat în ograda ANI și conduce relaxat interimatul la parchetul general și nici nu s-a distanțat niciodată de școala doctorală a SRI.  De altfel, ca o simplă observație, sursele mele îmi spun că tatăl său, Vasile Prună, a fost diplomat MAE, înainte de 1989, în zona Orientului Mijlociu, a scris Sidonia Bogdan pe Facebook, citata de Flux24.

Nu este prima data cand in spatiul public s-a spus ca Raluca Pruna a lucrat in cadrul unui serviciu de informatii.

Astfel, pe data de 2 iunie 2016 Traian Basescu a dezvaluit in emisiunea lui Sabin Orcan de pe B1 ca, “categoric, cineva este deasupra ministrului justiției. Cine care a vrut să ia dreptul la informație privată“, citeaza Flux24 afirmatia lui Traian Basescu din emisiunea respectiva.

Atacul lui Traian Basescu a venit in contextul modificarilor facute prin OUG de Guvernul Ciolos la Codul de procedura penala, cand zeci de articole au fost modificate peste noapte fara nici o dezbatere publica.

Pe data de 5 iulie 2016 deputatul Gelu Visan (PMP) a dezvaluit in cadrul unui emisiuni pe Romania TV ca Raluca Pruna ar fi lucrat pentru SIE.

Eu aștept răspunsul domniei sale la această întrebare, pentru că răspunsul este de interes public, nu trebuie să-mi dea mie un răspuns, trebuie să dea cetățenilor României acest răspuns, aceștia având dreptul să știe dacă doamna Prună a fost angajată a Serviciului de Informațiii Externe“, a spus Gelu Visan.

Pe 6 iulie 2016 fostul presedinte Traian Basescu a somat-o public pe Raluca Pruna sa raspunda daca a fost angajata a SIE.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...