spot_img
1.1 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăArmataDoi hoţi, între care unul minor, au făcut de râs SRI în...

Doi hoţi, între care unul minor, au făcut de râs SRI în locaţia unde liderii europeni vor veni la summitul UE în timpul unui eveniment NATO

-

Un bărbat şi un minor de 12 ani au sărit gardul Aeroportului Internaţional din Sibiu, în 22 martie, şi au pornit o maşină utilitară aflată pe pistă, cu scopul de a o fura, în timp ce o aeronavă se afla pe pistă pentru alimentare şi chiar în ziua în care de pe acest aeroport s-au efectuat zboruri militare cu oficiali NATO, ceea ce este considerat un incident foarte grav de securitate, a precizat pentru Agerpres o sursă oficială.

- Reclama -

SRI asigură paza aeroporturilor.

Este al doilea grav incident de securitate pe aeroportul din Sibiu în ultimii 2 ani.

Sibiul va găzdui anul viitor summitul UE în timpul preşedinţiei României.

În 2016, un angajat al SRI a tras multe focuri de armă pe aeroportul din Sibiu.

Cei doi hoţi au pornit vehiculul, dar nu au reuşit să plece pentru că au băgat greşit maşina în viteză.

„S-a întâmplat când a ajuns delegaţia pe pistă. Este un act de securitate foarte grav. Senzorii de mişcare de la gard erau nefuncţionali. Aeroportul are obligaţia să aibă monitorizare pe tot perimetrul gardului. Atunci nu erau funcţionali la momentul acela nici senzorii, nu era plasă de sârmă. Au sărit gardul un copil şi un adult. Dacă aşa ne comportăm cu cei de la NATO, ce o să se întâmple când vin preşedinţii? (…) Era vorba de o maşină (…), au fost cheile în contact, ei plecau cu maşina pe pistă şi puteau intra într-o aeronavă care era la alimentat (…) Noroc că le-a murit motorul şi în loc să bage în a întâia, au băgat în viteza a treia”, a declarat pentru Agerpres sursa oficială menţionată.

„Rugămintea mea este să transmiteţi mai departe conducerii Consiliului Judeţean să avem un pic grijă pe partea de măsuri de securitate în ceea ce priveşte Aeroportul Internaţional Sibiu. Am făcut un pas în spate, pentru că aţi avut ceva probleme, dar mă bucur că le-aţi remediat cu angajaţii de la Aeroportul Internaţional Sibiu. Nu am vrut să intervenim. Ştiţi că a fost programat şi un exerciţiu. (…) Nu am vrut să facem valuri. Nu acesta este rolul nostru. (…) Mă refer la partea de logistică specifică dotării Aeroportului Internaţional Sibiu, în contextul în care vine summit-ul şi aici mă refer la incidentul cu cei care au sărit gardul şi au luat maşina. Deci, vă rog frumos, în condiţiile în care vor fi delegaţii – şi ştim foarte bine ce va fi – nu este suficient ca structurile MAI-ului să fie în mâini şi în picioare, ele îşi vor face cu siguranţă treaba, dar încercaţi să direcţionaţi la nivel de management sau la nivel de alocarea sumelor de bani, cu dotarea cu logistica specifică a gardurilor, a camerelor de luat vederi, ca să nu se mai întâmple precedentul care a fost. Asta ca şi chestiune de alarmare pentru ce va veni, pentru că nu ne permitem să avem incidente neplăcute. Dacă la o chestiune mică s-a întâmplat ce s-a întâmplat, la o chestiune mare noi o să fim în mâini şi în picioare, dar trebuie să ne şi ajutăm cu logistica astfel ca să nu fie posibilitatea de a se infiltra sau de a periclita evenimentul cu summitul în 2019. A fost cu rol de rugăminte la dumneavoastră”, i s-a adresat prefectul Adela Muntean vicepreşedintelui CJ Sibiu, Marcel Luca, prezent la şedinţa Colegiului Prefectural de miercuri.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional din Sibiu au confirmat incidentul, dar nu au precizat dacă la acel moment funcţionau sau nu senzorii de mişcare din gard.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img