spot_img
6.5 C
București
miercuri, decembrie 18, 2024
AcasăActualitateRafila, despre accidentul de la 2 Mai: Cred că ar trebui...

Rafila, despre accidentul de la 2 Mai: Cred că ar trebui să-i şocheze pe foarte mulţi părinţi care au copii care au tentaţii sau deja au probleme să ia lucrurile în serios

-

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că după accidentui de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a fost şocat de starea în care era şoferul care a produs acest eveniment dramatic şi a menţionat că acest lucru ar trebui să îi şocheze pe foarte mulţi părinţi care au copii cu probleme şi să îi facă să ia lucrurile în serios.

- Reclama -

Alexandru Rafila a fost întrebat marţi, la Antena 3, ce l-a şocat cel mai mult la accidentul de la 2 Mai soldat cu doi morţi şi produs de un şofer aflat sub influenţa drogurilor. 

- Advertisement -

“M-a şocat foarte mult starea în care era şoferul care a produs acest accident dramatic şi cred că ar trebui să-i şocheze pe foarte mulţi părinţi care au copii care au tentaţii sau deja au probleme să ia lucrurile în serios şi să se gândească că acest copil, că discutăm de un copil până la urmă, are şi viitorul compromis şi s-au petrecut pe de o parte două tragedii prin moartea celor doi tineri de la mare şi el este un caz care va avea o evoluţie dramatică pentru că în mod evident va trebui să primească o pedeapsă pentru ceea ce a făcut şi nepăsarea sau uşurinţa părinţilor de a considera aceste lucruri la modă sau puţin importante în ziua de azi, nu cred că reprezintă în niciun fel o abordare înţeleaptă în ceea ce priveşte siguranţa acestor copii”, a precizat ministrul Sănătăţii.

El a menţionat că utilizarea de substanţe psihoactive devine o problemă tot mai importantă în societatea românească. 

- Advertisement -

“În mod evident utilizarea de substanţe psihoactive este o problemă tot mai importantă în societatea românească şi vedeţi că tragediile mari apar atunci când se pierd vieţile unor oameni nevinovaţi care nu au niciun fel de legătură cu consumul de droguri şi cu consecinţele generate de consumul acestor substanţe. Probabil că ar trebui să găsim şi alte tipuri de soluţii pentru că, în afară de cele punitive, coercitive, care sunt legate în primul rând de urmărirea traficului de droguri şi pe de altă parte de reducerea drastică a posibilităţilor de procurare a drogurilor sau a unor medicamente cu efecte psihoactive, cred că trebuie să avem şi o abordare legată de educaţia copilului încă din şcoala primară şi implicit educaţia părinţilor care se văd în situaţia în care au un copil, nu ştiu ce să facă cu el, unde să meargă cu el şi trebuie găsite soluţii şi pentru aceşti copii care până la urmă sunt victime şi anturajului şi obiceiurilor şi câteodată şi a unor surse financiare care sunt oferite cu prea multă generozitate şi care sunt utilizate în zona aceasta de consum de droguri”, a mai afirmat Rafila. 

El a fost întrebat dacă acest accident de la 2 Mai este o nouă dovadă că avem de-a face cu un stat eşuat, expresie folosită de preşedintele Klaus Iohannis. 

“Nu mi-a plăcut această expresie, ”stat eşuat”. Dacă discuţi despre un stat eşuat, discuţi despre o situaţie fără speranţă pentru viitor. Dacă plecăm de la această premisă, înseamnă că toţi ne retragem, nu facem nimic pentru că lucrurile sunt eşuate. Nu cred. Cred că trebuie să avem vocaţia construcţiei, sunt multe zone bune în care construim şi atunci trebuie să vedem care sunt zonele de vulnerabilitate şi să reparăm ceea ce putem să reparăm, să construim acolo unde putem să construim şi să încercăm cu sprijinul multor oameni care îşi oferă serviciile. Din dramele astea să învăţăm şi să nu lăsăm lucrurile să se întâmple din nou şi să încercăm să le reparăm”, a menţionat Rafila.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img