spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăPublicitate PoliticăRafila: Au fost aprobate principiile de funcţionare ale Programului Operaţional pentru Sănătate

Rafila: Au fost aprobate principiile de funcţionare ale Programului Operaţional pentru Sănătate

-

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că au fost aprobate principiile de funcţionare ale Programului Operaţional pentru Sănătate şi a menţionat că acesta răspunde multor necesităţi, nu doar cele legate de investiţiile în asistenţa medicală spitalicească, ci inclusiv în domeniul combaterii şi controlului cancerului.

- Reclama -

“Astăzi au fost aprobat prin ordonanţă de urgenţă principiile de funcţionare ale Programului Operaţional pentru Sănătate, un program important care alocă resurse de până la şase miliarde de euro în următorii ani. Nu e vorba de o finanţare punctuală, anuală. Vreau să vă spun că acest Program Operaţional pentru Sănătate noi l-am găsit blocat, din păcate, şi am reluat negocierea lui încă de anul trecut. Suntem singura ţară care are un astfel de program sectorial în domeniul sănătăţii, care beneficiază de o finanţare care nu este exclusivă pentru investiţii în sectorul de sănătate, dar care aduce o reparaţie importantă, în sensul că, dacă în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 22 de judeţe din această ţară nu au avut posibilitatea depunerii de proiecte pentru investiţii în asistenţa medicală spitalicească, în cadrul acestui Program operaţional pentru sănătate, care gestionat de MIPE cu avizul Ministerului Sănătăţii, va fi posibil acest lucru”, a declarat Rafila, joi, la finalul şedinţei de Guvern.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img