spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeRafila: Achiziţiile din perioada pandemiei care acum fac obiectul unor dosare penale...

Rafila: Achiziţiile din perioada pandemiei care acum fac obiectul unor dosare penale sunt de natură a scădea încrederea populaţiei în autorităţi

-

Ministrul Sănătăţii afirmă că în pandemia de COVID statul român a făcut eforturi şi a cumpărat cantităţi mari de materiale sanitare, dar că printre achiziţii se numără şi unele în valoare de zeci de milioane de euro care au fost făcute pentru materiale ce nu au fost folosite niciodată. El spune că achiziţiile din perioada pandemiei care acum fac obiectul unor dosare penale sunt de natură a scădea încrederea populaţiei în autorităţi, iar acest lucru se repercutează şi asupra sistemului sanitar. „Trebuie să ne gândim totdeauna la consecinţele faptelor noastre care nu sunt numai de natură economică sau penală, sunt şi de natură să altereze relaţiile în societate”, declară Alexandru Rafila.

„Totdeauna, în vremuri de criză există şi băieţi deştepţi. În ghilimele, nu sunt deştepţi deloc, pentru că ei dinamitează încrederea populaţiei în stat şi atunci când discutăm de produse neconforme care de multe ori sunt achiziţionate cu preţuri de câteva ori mai mari decât cele normale, de pe piaţa liberă, ajungemîntr-o situaţie stupidă în care facem achiziţii publice, iar preţul de la achiziţia publică e de două ori mai mare decât dacă mergem şi cumpărăm un produs, noi, de la farmacie. Lucrul ăsta nu este tolerabil şi pentru orice om care nu trebuie să fie extrem de pregătit în domeniu este revoltător, pentru că problemele economice ale României din momentul de faţă sunt cauzate şi de situaţia din timpul pandemiei”, a afirmat Alexandru Rafila sâmbătă, la Prima Tv, întrebat  ce părere are despre contractele de achiziţii de materiale sanitare din pandemie, care acum fac obiectul unor cercetări penale sau al unor dosare în justiţie. 

În acest context, ministrul spune că în perioada pandemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2 statul român a făcut achiziţii de materiale sanitare în valoare de zeci de milioane de euro, unele dintre acestea nefiinf folosite niciodată. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img