spot_img
15.3 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAnalizeRadu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca: Probabil că sunt undeva...

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca: Probabil că sunt undeva între 30 și 40% în plus pacienți care nu sunt încă diagnosticați.

-

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, a declarat vineri, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Bună, România!” de la B1, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, că România a ajuns deja la vârful pandemiei de COVID-19, în condițiile în care multe persoane probabil nu au fost încă diagnosticate cu noul coronavirus pentru că sunt fie asimptomatice, fie au simptome foarte slabe.

Eu cred că suntem deja la vârf pentru că, dincolo de datele publicate de autorități, probabil că sunt undeva între 30 și 40% în plus pacienți care nu sunt încă diagnosticați. Și nu sunt diagnosticați nu neapărat din cauza limitării numărului de teste, ci pentru faptul că ei sunt, fie asimptomatici, fie au simptomatologie extrem de redusă și atunci nu vor ajunge niciodată la spital pentru a fi testați”, a declarat Radu Țincu.

- Advertisement -

”Trebuie apreciat faptul că s-a schimbat protocolul de testare. Din punctul meu de vedere, este de salutat, doar că îl văd puțin mai tardiv decât ar fi trebuit să se întâmple. Astăzi putem testa categorii întregi de pacienți care urmează a fi internați în spital. Este vorba despre cei care au nevoie de transplant, cei care se află în faza post-transplat, pacienții oncologici ce necestită intervenții chirurgicale. Din punctul meu de vedere este, cam la două săptămâni în urmă această updatare a testării. Trebuia de la început, pentru a proteja sistemul de sănătate publică, să se testeze toți pacienții care urmează a fi internați în spital. Este extrem de simplu: avem o transmitere intracomunitară și orice pacient care urmează a fi internat în spital poate reprezenta un posibil caz de coronavirus care, dacă nu îl testăm și îl punem în evidență la internare, va contamina pacienții din spital, va contamina personalul medical. Până ne vom da seama, peste câteva zile, că el este pozitiv, deja vom avea o răspândire foarte mare. Rata de răspândire este: un pacient bolnav va îmbolnăvi alți trei oameni sănătoși”, a mai spus medicul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img