spot_img
5.2 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăSpecialRadu Stroe, audiat in dosarul Apuseni: MAI și-a făcut integral datoria, nu...

Radu Stroe, audiat in dosarul Apuseni: MAI și-a făcut integral datoria, nu se putea face nimic altfel

-

Fostul ministru de interne, Radu Stroe, care a demisionat in urma greselilor facute in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni s-a aparat azi dupa ce a fost audiat in acest caz la Parchetul General.  El a spus ca Ministerul de Interne și-a făcut datoria „integral” și că „nu se putea face nimic altfel” în situația respectivă.

„Astăzi m-am prezentat la Secția Militară a Parchetului General, invitat în legătură cu accidentul aviatic. Am avut o discuție cu procurorul de caz. Am trecut în revistă toate momentele din acea zi, seară și noapte. În calitate de martor, am semnat o declarație. (…) Eu am făcut declarația care spune că Ministerul Afacerilor Interne și-a făcut datoria integral, o reiterez și acum. Din punctul de vedere al MAI, nu se putea face nimic altfel. (…) La nivel operativ toată lumea a acționat, cu comunicarea stăm mai rău, după cum știți”, a declarat Radu Stroe la ieșirea din sediul Parchetului.

- Advertisement -

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten — Norman Islander (BN 2) cu șapte persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul și o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul Elias. Medicii erau transportați la Oradea, unde urmau să participe la o operație de prelevare de organe pentru transplant.Pilotul Adrian Iovan și Aura Ion — o tânără ofițer-student — și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img