spot_img
2.4 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeRadio România Actualități: Premierul Ciucă ia în calcul remanierea ministrului energiei Virgil...

Radio România Actualități: Premierul Ciucă ia în calcul remanierea ministrului energiei Virgil Popescu

-

Premierul Nicolae Ciucă ia în calcul remanierea ministrului energiei, Virgil Popescu, după accidentul de la cariera minieră Jilţ Sud din judeţul Gorj, în care au murit trei oameni, potrivit unor surse guvernamentale citate de reporterul RRA, Petruţa Obrejan.

- Reclama -

Acelaşi surse mai spun că în acest caz vor fi mai multe demisii la vârf, întrucât condiţiile de lucru sunt inacceptabile. Nicolae Ciucă ar fi cerut deja demisii la vârful Complexului Energetic Oltenia şi acordarea de despagubiri pentru familiile celor trei morţi şi ale celor zece răniţi. Premierul a cerut public, înaintea şedintei de guvern de astăzi, Ministerelor Energiei şi Muncii să vină cu măsuri concrete pînă săptămîna viitoare. După accident, mai multe anchete au fost începute de autorităţi. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Trei mineri au murit şi zece sunt internaţi în spital după ce autoutilitara cu care erau duşi la cariera de cărbune a Complexului Energentic Oltenia s-a răsturnat

UPDATE:Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a declarat, întrebat despre posibile măsuri după accidentul de la Jilţ Sud care să includă şi o demitere a ministrului Energiei Virgil Popescu, că „în funcţie de rezultatul acestor evaluări şi în funcţie de cum va arăta această înlănţuire a responsabilităţilor, nu putem exclude la acest moment nicio opţiune, dar este prematur pentru că la acest moment toate aceste responsabilităţi trebuie să se reflecte în realitatea care va fi constatată în teren”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img