spot_img
11.7 C
București
luni, martie 27, 2023
AcasăActualitateRadio Europa Liberă: Orban i-a transmis lui Cîțu: Dacă vei candida la...

Radio Europa Liberă: Orban i-a transmis lui Cîțu: Dacă vei candida la Congres împotriva mea și vei pierde va trebui să renunți la funcția de premier

-

Surse liberale au declarat pentru Radio Europa Liberă că a existat o primă discuție între el și Ludovic Orban pe tema Congresului. Președintele PNL i-a transmis un mesaj ferm: dacă vei candida la Congres împotriva mea și vei pierde, va trebui să renunți la funcția de premier. De subliniat că Ludovic Orban nu i-a cerut demisia înainte de Congres, ci doar în perspectiva în care Cîțu va pierde funcția de președinte PNL. Ar reprezenta o demonstrație de forță din partea lui Orban, care vrea să arate că poate câștiga în Congres legitimitatea de a prelua, din nou, funcția de prim-ministru.

- Reclama -

Învins la Congres, Florin Cîțu, va trebui să accepte subordonarea în fața lui Orban. În schimb, o victorie la Congres îi deschide drumul spre alegerile din 2024 în calitate de președinte PNL și premier în funcție.

„Nu cred că premierul Cîțu va candida la Congres pentru funcția de președinte PNL, colaborăm bine”, le-a spus Ludovic Orban unor colegi din partid. Dar nu e sigur că acest lucru nu se va întâmpla.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img