Radio Europa Liberă îl ridiculizează pe Klaus Iohannis: Nu găsim, oricât am căuta, ce resort îl împinge înainte în luptă, care sunt ideile pentru care s-a pregătit să intre în arenă

0
721

Cărțile lui Klaus Iohannis nu au nici inspirația, nici referențile culturale sau politice pe care cititorul atent le poate găsi în volumele lui Barack Obama, spre exemplu. Iohannis se teme să povestească episoadele interesante din viața sa personală sau publică: nu știe cum să o facă ori poate că nu a găsit tonul cel mai potrivit. De aceea paginile sunt terne, lipsite de orice surpriză sau sclipire. Nu găsim, oricât am căuta, ce resort îl împinge înainte în luptă, care sunt ideile pentru care s-a pregătit să intre în arenă, cum arată visul lui de politician ajuns în fruntea țării. Iohannis nu ni se prezintă ca un model, nu are amintiri memorabile, învățături sau sfaturi și nici fraze care să fie ținute minte și citate de tinerii care și-ar dori să-l aibă ca mentor, este concluzia unui comentariu al postului de radio Europa Liberă.

Dincolo de statura lui impunătoare, are 1,92 m, și de zâmbetul uneori cam forțat, Klaus Iohannis este un politician modest, fără mari pretenții, după cum rezultă și din al doilea volum recent apărut, intitulat „Primul pas”. „Nu există o școală pentru președinți și nu poți să înveți să fii președinte înainte chiar de a fi propriu-zis președinte”, explică Iohannis temporizările de după câștigarea alegerilor, fiindcă „într-o poziție nouă și de o asemenea amploare este mai înțelept să cauți cu răbdare cele mai bune poziționări”., mai spune REL.

Președintele român este doar un om obișnuit, care printr-un concurs de împrejurări a avut șansa să câștige prezidențialele din toamna anului trecut, este concluzia postului de radio finanțat de Congresul american.