EXPLOZIV: MRU și Moscova, invocate de Adriana Săftoiu în scandalul cu Udrea: M.R.U. îmi povestește, printre vorbe amețitoare, o chestie cu Moscova, cu o notificare din partea rusă, ceva ciudat…

0
2160

În perioada venirii la Cotroceni, Elena Udrea ar fi fost verificată la sînge și declarată curată de serviciile secrete. ”Cînd, în 2007, îi spuneam că se vorbește des și mult despre afaceri ilegale care aveau legătură cu anturajul doamnei Udrea, mi-a răspuns: ”A fost monitorizată șase luni de serviciile secrete și mi-au dat un dosar curat. Nu mă iau după presă și bîrfitorii tăi”, scrie Adriana Săftoiu în cartea sa de amintiri din perioada când a fost purtătorul de cuvânt al președintelui Traian Băsescu.

Poate cel mai misterios paragraf din cartea Adrianei Săftoiu este o relatare directă a lui Mihai Răzvan Ungureanu, care sugera că Elena Udrea, în perioada cînd era șefa cancelariei prezidențiale, avusese ceva probleme pe relația cu Rusia, în urmă căreia i s-a interzis accesul la documente secrete și, finalmente, i s-a impus și demisia de la Președinție, scrie inpolitics.ro.

Pe fondul unui eveniment din octombrie 2005 pe care Săftoiu nu reușea să-l decripteze – de ce Băsescu i-a cerut ei să fie cea care îi solicită Elenei Udrea demisia de la Cotroceni – fosta consilieră relatează, în carte: ”Mi-e greu să descifrez misterul. De ce mi-a cerut (Băsescu n.n.) să-i comunic eu demisia? M.R.U. îmi povestește, printre vorbe amețitoare, că înainte cu ceva luni – o perioadă de vreo două săptămîni, constatasem noi, cei din palat, accesul doamnei în palat nu mai era atît de direct și prelungit în cabinetul președintelui – aflase ceva foarte tulbure. O chestie cu Moscova, cu o notificare din partea rusă, ceva ciudat…Nu știu căt de adevărată e povestea. Acum tind să cred că demisia ei era necesară ca să o îndepărteze de acele documente secrete, la care avea acces liber și necontrolat”.

Cu cîteva luni înaintea acestui incident, mai trebuie spus, Elena Udrea îl însoțise pe Traian Băsescu în celebra vizită în Rusia, unde întrevederea cu Putin fusese marcată de un incident neobișnuit, șeful statului făcînd jumătate de oră anticameră la cel rus,  mai scrie inpolitics.ro.

Evenimentul de mai sus se împletește, în aceeași carte, cu alte suspiciuni, la fel de grave, la adresa Elenei Udrea. ”S-a vorbit des, cu voce tare sau șoptită, că Elena Udrea a fost infiltrată de nu știu care serviciu secret, cu scopul de a-l controla pe Băsescu. Sau cu alt scop, dar sigur infiltrată de serviciile secrete” mai scrie consilierul cu cea mai îndelungată carieră pe lîngă Traian Băsescu.