spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeRadio Europa Libera: De ce-ar fi mai dăunător revizionismul ungar, decât cel...

Radio Europa Libera: De ce-ar fi mai dăunător revizionismul ungar, decât cel românesc?

-

Postul de radio Europa Libera critica reactia Ministerului Roman de Externe dupa ce premierul Ungariei, Viktor Orban, a publicat duminica mai multe fotografii pe facebook interpretate ca fiind un afront la adresa Romaniei.

- Reclama -

orban

Este un răspuns dezechilibrat, dacă ne uităm în oglindă la propaganda pe care România o face aproape în mod oficial față de Republica Moldova. De fapt, România a acceptat ca maghiarii din țară să poată vota la alegerile din Ungaria, în așa fel încât și românii din Republica Moldova să poată face același lucru la alegerile din România. Astfel de inovații democratice agreate la București și la Budapesta deschid larg ușile pentru discursuri iredentiste și pentru jocuri electorale care pot produce derapaje, afirma Europa Libera.

11694001_10153450910141093_901309047995391864_n

Relațiile dintre România și Ungaria nu au fost niciodată line, pe de o parte din cauză că nu a existat o reală reconciliere istorică și pe de altă parte pentru că politicienii din ambele țări folosesc regulat retorica naționalistă în scopuri electorale. Orice gest al maghiarilor din România continuă să fie interpretat în notă iredentistă, în vreme ce guvernul condus de Viktor Orban dă apă la moara celor care întețin atmosfera de ostilitate, mai precizeaza REL.

 

Posted by Orbán Viktor on 27 Iulie 2015

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...