spot_img
9.2 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeRadio Europa Liberă, atac la Iohannis: La Munchen a fost dezinteresat și...

Radio Europa Liberă, atac la Iohannis: La Munchen a fost dezinteresat și timid

-

Klaus Iohannis a fost probabil unul dintre puținii vorbitori prezenți la München care nu au pomenit absolut deloc Rusia. Nu i-a pronunțat numele și nu s-a referit la implicațiile anexării Crimeei de către Moscova în 2014. Pur și simplu, președintele României preferă să ignore această mare putere, care între timp are graniță cu România, în Marea Neagră.În scurtul său discurs, Klaus Iohannis nu a prezentat nicio idee nouă, niciun un obiectiv clar al României, nicio soluție originală, se afirmă într-un comentariu al postului de radio Europa Liberă despre participarea președintelui Klaus Iohannis la Conferința de Securitate de la München.

- Reclama -

Participarea sa la Conferința de Securitate de la München, considerată a fi cel mai important loc de dezbateri în ceea ce privește politica internațională, arată pe de o parte intenția președintelui Iohannis de a readuce România în primplan, dar pe de altă parte faptul că liderul român a refuzat să rămână la discuții și la întrebări, plecând imediat după discurs sugerează fie timiditatea sa, fie dezinteresul pentru ceea ce se întâmplă în jurul țării, mai spune REL.

Odată cu venirea lui Iohannis la Cotroceni, România se întoarce de fapt la o tradiție mai veche a politicii externe autohtone: reflexul statelor periferice de a nu-și deranja vecinii, de teama unor consecințe viitoare, mai consideră Europa Liberă.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img