spot_img
30.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeRadio China: SUA se află în spatele crizei alimentare globale. Trei dintre...

Radio China: SUA se află în spatele crizei alimentare globale. Trei dintre cei patru mari giganți de cereale care controlează 80% din comerțul mondial sunt companii americane

-

Programul Alimentar Mondial avertizează că omenirea se poate confrunta cu „cea mai mare criză alimentară de după Cel De-al Doilea Război Mondial”, din cazua penuriei alimentare.Conflictul Rusia-Ucraina și sancțiunile Occidentului impuse Rusiei sunt cauzele directe ale lipsei de alimente și au generat imposibilitatea exportului de cereale din Rusia și Ucraina, cele mai mari țări exportatoare de cereale din lume. Conflictul Rusia-Ucraina a provocat mai multe crize globale în industria alimentară, în energie și finanțe, fiind afectați aproape 1,6 miliarde oameni, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres.Este important ca cele două părți să pună capăt conflictului. Dar ceea ce fac SUA și țările din Occident este contrar încetării focului, ducând la escaladarea conflictului și deteriorarea situației, spune într-un comentariu Radio China Internațional.

- Reclama -

Ca de fiecare dată, SUA se află în spatele crizei alimentare globale. Trei dintre cei patru mari giganți de cereale care controlează 80% din comerțul mondial sunt companii americane. SUA manipulează prețurile internaționale la alimente și afectează securitatea alimentară a 7 miliarde de oameni, mai spune RCI.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img