spot_img
30.6 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar: Economia europeană nu poate şi nu ar putea...

Ministrul de externe maghiar: Economia europeană nu poate şi nu ar putea funcţiona în mod corespunzător fără aprovizionările din China

-

Din cauza războiului din Ucraina, în Europa speranţele unei cooperări Est-Vest s-au risipit – cel puţin în perioada următoare – dar în urma acestui lucru, semnificaţia sa globală creşte, a spus ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, luni, la Praga.

- Reclama -

Potrivit comunicatului Ministerului de Externe, la Forumul Indo-Pacific din Praga, şeful diplomaţiei ungare a subliniat că una dintre consecinţele importante ale conflictului armat este necesitatea transformării lanţurilor de aprovizionare dintre Est şi Vest, întrucât din punctul de vedere al economiei europene, menţinerea acestora este vitală. 

- Advertisement -

Şeful diplomaţiei ungare a vorbit şi despre cooperarea cu China. “Trebuie să recunoaştem că, indiferent de ideologiile politice şi de disputele create de acestea, astăzi economia europeană nu poate şi nu ar putea funcţiona în mod corespunzător, fără aprovizionările din China. Şi trebuie să recunoaştem, de asemenea, că investiţiile chineze au o contribuţie majoră la dezvoltarea şi modernizarea economiei europene”, a afirmat Péter Szijjártó.

Prin urmare, ministrul ungar de externe a cerut ca negocierile privind acordurile UE-China despre protecţia investiţiilor şi promovarea investiţiilor să fie încheiate cât mai curând posibil.

- Advertisement -

Péter Szijjártó a mai vorbit despre faptul că multe dintre companiile vest-europene prezente în Ungaria i-au solicitat să îi convingă pe furnizorii chinezi să înfiinţeze fabrici în Ungaria, ceea ce în mod evident nu este în concordanţă cu discursul politic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img