Home Analize Radio China: SUA adăuga 1,6 miliarde de dolari în intensificarea războiului cognitiv...

Radio China: SUA adăuga 1,6 miliarde de dolari în intensificarea războiului cognitiv cu China

0

Camera Reprezentanților a Statelor Unite a adoptat, recent, un proiect de lege care alocă 325 de milioane de dolari pe an, un total de 1,6 miliarde de dolari între anii 2023-2027, pentru a contracara ceea ce numește „influența malignă a Chinei”. Această măsură este văzută pe scară largă ca o încercare a Statelor Unite de a manipula opinia publică prin intermediul fondurilor și de a răspândi informații false pentru a păta imaginea Chinei, ori toate acestea vor avea un impact negativ asupra relațiilor internaționale și a opiniei publice internaționale, transmite Radio China.

CE MAI SUSȚINE RADIO CHINA:

Proiectul de lege nu numai că atacă sistemul chinez, ci și acuză China că amenință securitatea SUA și ordinea mondială, vizând în special inițiativa „O centură, un drum”. Marcus Stanley de la Quincy Institute of National Affairs subliniază că alocarea a 1,6 miliarde de dolari arată îngrijorarea Statelor Unite cu privire la China și dorința politicienilor de a defăima China pentru a câștiga capital politic.

Deși proiectul de lege nu specifică ce instituții media vor fi sprijinite, acesta menționează două agenții – Global Engagement Center (GEC) și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). În calitate de agenție subordonată Departamentului de Stat al SUA, GEC este considerat a fi centrul de coordonare prin care SUA să poarte un război cognitiv împotriva Chinei, Rusiei și a altor țări. În timp ce USAID este principala agenție prin care SUA să efectueze „penetrarea democratică”. Aceste două agenții sunt, probabil, principalele surse de bani.

Statele Unite au o lungă istorie în manipularea opiniei publice, de la acțiunile antisovietice din timpul Războiului Rece, la „Primăvara arabă”de la începutul anilor 2000, până la acțiunile actuale împotriva Chinei.

Analiștii subliniază faptul că războiul cognitiv al SUA împotriva Chinei demonstrează coordonarea întregii administrații și structura globală. Recent, Camera Reprezentanților a deliberat intens o serie de proiecte de lege legate de China, inclusiv controlul exporturilor și chestiuni regionale, ceea ce arată duritatea și anxietatea politicii față de China.

Politicienii americani sunt dornici să câștige capital politic prin afișarea unei poziții dure față de China înainte de alegeri. Acțiunile politicienilor americani nu numai că subminează cooperarea China-SUA, dar și dăunează intereselor SUA și reprezintă o amenințare la adresa stabilității globale. 

Ad

Exit mobile version