Home Analize Radio China râde de serviciile de informații americane și britanice după contracte...

Radio China râde de serviciile de informații americane și britanice după contracte cu nemții

0

China și Germania au semnat, recent, un contract de tranzacții în valoare de aproape 200 milioane de euro, vizând zece obiective de cooperare comercială. Acesta este noul caz care confirmă optimismul manifestat de investitorii străini față de China și, totodată, este o ironie la adresa acțiunilor în care agențiile de informații din Statele Unite ale Americii și din Marea Britanie au făcut speculații cu privire la protejarea proprietății intelectuale din China, cu intenția de a descuraja investițiile din Occident, spune Radio China într-un comentariu.

CE SUSȚINE RADIO CHINA:

În cadrul unei conferințe de presă organizate la Londra, responsabilii Biroului Federal de Investigații (FBI) din SUA și al Serviciului de Informații Militare (MI5) din Marea Britanie au transmis un avertisment potrivit căruia statul chinez „jefuiește”proprietatea intelectuală occidentală, prin acțiuni de „spionaj economic”și de hacker, catalogând China drept „cea mai mare amenințare pe termen lung”. Mai mult, agențiile de informații americane au emis autorităților regionale și liderilor de afaceri din întreaga țară o circulară anti-spionaj împotriva Chinei.

Lumea mai ține minte farsa de anul trecut, în care serviciile de informații din SUA au primit ordin să facă investigații legate de trasabilitatea virusului Covid-19. Anul acesta, împreună cu colegii din Marea Britanie, serviciile americane au pus în scenă un nou spectacol inventat, cu scopul de a stimula sentimentele de frică și xenofobia față de China, de a periclita cooperarea economică dintre China și alte țări, de a servi strategia elaborată de administrația americană de împiedicare a dezvoltării Chinei. Și de această dată, inițiativa americană va avea parte de eșec.

Încă din 2018, atunci când administrația Trump a lansat războiul comericial împotriva Chinei, Washingtonul a acuzat fără temei „furtul”de tehnologii occidentale. Pentru aceasta, în luna Noiembrie 2018, a demarat „un proiect de acțiune vizând China”, în care organele de justiție din 94 de zone din SUA au fost solicitate să deschidă, anual, cel puțin unul-două procese împotriva Chinei. Au trecut mai bine de trei ani, perioadă în care partea americană nu doar că nu a găsit nicio acțiune de spionaj, dar a creat multe dosare false, nejustificate. Aproape 2.000 de personalități din diferite universități din SUA au trimis o scrisoare comună secretarului american de Justiție, prezentând suspiciuni față de acest proiect de acțiune. Astfel, Departamentul de Justiție al SUA a fost obligat să anunțe, în luna Februarie 2022, suspendarea proiectului, recunoscând că este eronat.

În incidentul „Prism”, Edward Snowden a prezentat dovezi care confirmă faptul că SUA au inflitrat de multă vreme în serverul Companiei chineze Huawei, pentru a supraveghea, monitoriza și intercepta telecomunicațiile administratorilor de rang înalt ai companiei. Anul acesta, instituțiile pentru securitatea cibernetică din China au dezvăluit mai multe cazuri de atac asupra obiectivelor importante din mai multe țări, inclusiv din China, lansate de Agenția Centrală de Informații (CIA) și Agenția Națională de Informații (NSA) din SUA.

În aceste condiții, nu este clar cine este, cu adevărat, „cea mai mare amenințare pe termen lung”?

Potrivit Organizației Mondiale pentru Proprietate Intelectuală (WIPO), în clasamentul global privind inovația, China a avansat de pe locul 34, în 2012, pe locul 12, în 2021, intrând în rândul statelor inovative. Într-un interval de zece ani, bazându-se pe forțe proprii, China a obținut realizări remarcabile în domeniul inovației și în dezvoltarea tehnologiilor avansate, fapt recunoscut de întreaga lume.

Proiectul de cooperare comercială încheiat între municipalitatea Changzhou (China) și Camera de Comerț China-Germania, acoperă mai multe domenii, precum cel al autovehiculelor electrice inteligente, medicina și noile medicamente, fabricarea de utilaje și echipamente, dar și noile materiale. Aceasta confirmă protecția proprietății intelectuale în China, de către partenerii străini.

În cadrul recentei reuniuni a șefilor diplomației din China și SUA, partea chineză a arătat că SUA suferă de o tot mai gravă „boală a fricii față de China”. Dacă dă frâu liber evoluției acesteia, politica SUA față de China va merge pe o cale fără ieșire. China salută o concurență sănătoasă, corectă și transparentă, dar se opune jocului cu sumă zero și mijloacelor lipsite de scrupule. Realitatea va dovedi că inventarea minciunilor despre China și instigarea la decuplarea de China, constituie „o reală amenințare”la adresa SUA și chiar a lumii occidentale.

Ad

Exit mobile version