spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizeRadio China despre criticile Occidentului la adresa Qatarului: Oamenii nu se pot...

Radio China despre criticile Occidentului la adresa Qatarului: Oamenii nu se pot stăpâni să nu se întrebe: Dacă Occidentul este interesat în mod real de drepturile omului în țările arabe, de ce au declanșat atâtea războaie și au semănat catasfrofe umanitare înfiorătoare acolo?

-

Vicepremierul și ministrul de Externe al Statului Qatar, Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, a acuzat presa occidentală de „ipocrizie” și de faptul că „unii nu îngăduie micului stat din Orientul Mijlociu să găzduiască un așa grandios eveniment sportiv mondial.” Așadar, iarăși „Eurocentrismul” face  rău. NBCNews.com din SUA a publicat recent un articol, care ridică următoarele două întrebări: Cei care critică statul Qatar sunt cu adevărat interesați de drepturile omului? Ori țările europene și „oamenii cu mare influență”din Occident, care se autocalifică „portari” ai tradiției mondiale de fotbal nu pot accepta organizarea de către o mică țară arabă a unui campionat așa de important?, transmite Radio China într-un comentariu.
Astfel, scandalul s-a transformat iarăși „într-un ridicol” al criteriului dublu în drepturile omului, aplicat de occidentali. Oamenii nu se pot stăpâni să nu se întrebe: Dacă Occidentul este interesat în mod real de drepturile omului în țările arabe, de ce au declanșat atâtea războaie și au semănat catasfrofe umanitare înfiorătoare acolo? Conform statisticilor, între anii 2003-2021, 209.000 de civili inocenți au murit ca urmare a războiului din Irak, 9,2 miloane de irakieni au devenit refugiați sau și-au părăsit vetrele. Președintele FIFA, Gianni Infantino a spus: „Făcând numeroase răutăți în lume în ultimii 3000 de ani, noi, europenii, trebuie să ne cerem scuze în următorii 3000 de ani, înainte de a-i critica pe alții.”, mai spune sursa citată.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img