spot_img
12.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizePutin: Tandemul de politică externă dintre Rusia și China joacă un rol...

Putin: Tandemul de politică externă dintre Rusia și China joacă un rol cheie. Lumea se schimbă rapid

-

Tandemul de politică externă dintre Rusia și China joacă un rol cheie în asigurarea securității globale și regionale, a declarat președintele rus Vladimir Putin în timpul întâlnirii cu liderul chinez Xi Jinping, în marja Summit-ului SCO de la Samarkand.

„Cooperarea internațională ruso-chineză poate fi considerată un model. Tandemul de politică externă Moscova și Beijingul joacă un rol cheie în asigurarea stabilității globale și regionale”, a spus liderul rus.

El a subliniat că ambele state pledează împreună pentru „stabilirea unei ordini mondiale corecte, democratice și multipolare, bazate pe dreptul internațional și pe rolul central al ONU, în locul unor reguli, inventate de cineva căruia nici măcar nu-i pasă să explice ce anume  sunteți.”

„Încercarile de a crea o lume unipolară au căpătat recent o formă absolut urâtă și sunt inacceptabile pentru marea majoritate a statelor de pe planeta noastră”, a menționat Putin.

Președintele Rusiei a remarcat că ultima dată s-a întâlnit cu liderul chinez în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing în urmă cu aproximativ șase luni, „și de atunci s-au întâmplat multe evenimente”.

„Lumea se schimbă rapid, dar un lucru rămâne neschimbat: prietenia dintre China și Rusia, relațiile noastre bune – în sensul deplin al acestei lumi – de parteneriat strategic cuprinzător și continuăm să consolidăm aceste relații”, a subliniat liderul rus.  .

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...