spot_img
-1.8 C
București
sâmbătă, ianuarie 22, 2022
AcasăAnalizePutin spune că a făcut a treia doză de vaccin cu o...

Putin spune că a făcut a treia doză de vaccin cu o doză nazală

-

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat miercuri, 24 noiembrie, că a testat un vaccin nazal împotriva coronavirusului. „La șase luni după vaccinare, titrul de anticorpi care conferă protecție împotriva bolii au scăzut, iar experții mi-au recomandat o procedură de revaccinare, ceea ce am şi făcut acum câteva zile”, a spus Putin. El a remarcat că mai întâi a fost vaccinat injectabil, cu două doze de vaccin. „A doua zi… am făcut a doua parte a acestei proceduri şi anume, această pulbere nazală. Adică ce este? Este practic același conţinut, dar în loc de o substanță lichidă, injectabilă … este o pulbere”, a adăugat liderul rus. Potrivit acestuia, nu a avut reacţii adverse.

„Am aşteptat ieri acolo 15 minute, apoi am plecat. Astăzi … deja am făcut sport de dimineață”, a mai spus Putin.

Denis Logunov, director adjunct al Centrului Naţional de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie „N.F.Gamalei” a anunţat, într-un interviu RUSSIA TODAY, că Rusia a dezvoltat un vaccin nazal împotriva coronavirusului.

- Advertisment -

Must Read

China face o Lună artificială

0
Cercetători chinezi construiesc o "Lună artificială" în cadrul unui centru de cercetare pentru o serie de experimente în condiţii de gravitaţie redusă, bazate pe...