8 C
București
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăActualitateCriza valutară turcească: România ar putea fi lovită

Criza valutară turcească: România ar putea fi lovită

-

O analiză a băncii japoneze de investiții Nomura relevă faptul că România, alături de Turcia, Egipt și Sri Lanka, este una dintre piețele emergente care riscă cel mai mult să se confrunte cu o criză valutară, transmite Profit.ro.

Analiza a luat în calcul indicatori precum datoria externă ca procent în PIB, raportul dintre rezervele valutare și importuri și indicii bursieri.

„Privind spre viitor, perspectiva normalizării politicii monetare de către Fed și încetinirea economică a Chinei nu este o combinație prea bună pentru piețele emergente”, potrivit analizei Nomura citate de CNBC.

Moneda turcească a atins minime istorice în 11 şedinţe consecutive de tranzacţionare, ceea ce duce la 43% pierderile cumulate înregistrate de la începutul anului şi până în prezent, din care un declin de 24% numai de la începutul săptămânii care a trecut.

- Advertisment -
[td_block_1 custom_title="Must Read" limit="4" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="next_prev" category_id="" sort="" category_ids="10,9" offset="2"]