spot_img
23.4 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăExternePutin: Se pregătesc noi provocări cu arme chimice în Siria

Putin: Se pregătesc noi provocări cu arme chimice în Siria

-

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat marți că Rusia dispune de informații conform cărora în Siria se pun la cale noi ‘provocări’ cu arme chimice care să fie puse pe seama președintelui Bashar al-Assad, relatează agențiile AFP și Reuters.

- Reclama -

‘Avem informații din mai multe surse care indică pregătirea unor astfel de provocări — nu le pot califica altfel — de asemenea în alte regiuni ale Siriei, inclusiv în suburbiile de la sud de Damasc’, a declarat Putin după ce a fost întrebat de un ziarist dacă se așteaptă la noi lovituri aeriene americane în Siria, cum a fost atacul cu rachete asupra bazei aeriene siriene de la Shayrat ca represalii ale SUA după atacul cu arme chimice din provincia Idlib.

‘Se intenționează plasarea unor anumite substanțe și utilizarea lor să fie pusă pe seama autorităților siriene’ a completat liderul de la Kremlin în declarațiile acordate presei în timpul vizitei pe care o efectuează la Moscova președintele Italiei, Sergio Mattarella.

Și Statul Major al armatei ruse a susținut că rebelii sirieni transportă substanțe toxice la vest de Alep și de Khan Shaykhun, acesta din urmă fiind orașul unde a fost consemnat atacul cu arme chimice din 4 aprilie, soldat cu aproape o sută de morți.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...