spot_img
12.5 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăAnalizePutin: Rusia are o mulțime de aliați și oameni cu idei similare...

Putin: Rusia are o mulțime de aliați și oameni cu idei similare pe diferite continente care nu cedează așa-zisului hegemon. Suntem pregătiți să le oferim arme de ultimă generație

-

Rusia are o mulțime de aliați și oameni cu idei similare pe diferite continente care nu cedează așa-zisului hegemon, a declarat luni președintele Vladimir Putin la deschiderea forumului Armata-2022 din Patriot Park, lângă Moscova.

„Permiteți-mi să subliniez faptul că Rusia se pronunță în favoarea unei dezvoltări cuprinzătoare cât mai extinse a cooperării tehnico-militare. Acest lucru este deosebit de important astăzi în contextul lumii multipolare care se emerge constant. Apreciem foarte mult faptul că țara noastră are mulți aliați, parteneri, și colegii de gândire de pe diferite continente. Acestea sunt statele care nu se îndoaie în fața așa-zisului hegemon, liderii lor au curajul să nu cedeze”, a spus Putin. Acești aliați ai Rusiei „aleg un mod de dezvoltare suveran, independent, doresc să rezolve colectiv problemele de securitate globală și regională pe baza dreptului internațional, a responsabilității reciproce și a respectării intereselor celuilalt. Și astfel – să contribuie la apărarea unui lume multipolară”, a subliniat Putin.

- Advertisement -

Rusia este pregătită să ofere diverse arme aliaților săi, a mai spus președintele. „Rusia apreciază sincer relațiile istorice puternice, prietenoase, bazate cu adevărat pe încredere cu statele din America Latină, Asia și Africa și este pregătită să ofere aliaților și partenerilor săi arme de ultimă generație – de la arme de calibru mic până la vehicule blindate. și artilerie, avioane operaționale și vehicule aeriene fără pilot”, a menționat președintele.

În acest sens, el a menționat că în întreaga lume armele rusești „sunt apreciate în rândul profesioniștilor militari pentru fiabilitate, calitate și, cel mai important, eficiență ridicată”. „Aproape toate au fost folosite în mod repetat în operațiuni reale de luptă”, a rezumat Putin.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img