spot_img
5.4 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizePutin: Moscova a pus ochii pe includerea națiunilor din Asia Centrală la...

Putin: Moscova a pus ochii pe includerea națiunilor din Asia Centrală la bordul programelor Rusiei de substituire a importurilor

-

Moscova a pus ochii pe includerea națiunilor din Asia Centrală la bordul programelor Rusiei de substituire a importurilor, a declarat președintele rus Vladimir Putin la summitul Rusia-Asia Centrală.

- Reclama -

„Suntem interesați ca țările dumneavoastră să se alăture inițiativelor rusești de amploare privind înlocuirea importurilor și alte programe. Sunt încrezător că va aduce beneficii dezvoltării tuturor economiilor noastre, dobândind în același timp noi competențe”, a subliniat liderul rus.

Moscova este deschisă să consolideze cooperarea pe mai multe aspecte „cu prietenii [noștri] din Asia Centrală”, în special pentru a lucra la crearea de noi lanțuri de producție și marketing și pentru a construi legături logistice alternative, a subliniat Putin.

Interacțiunea Rusiei cu cele cinci state din Asia Centrală se dezvoltă într-un ritm bun, a remarcat Putin. Cifra de afaceri comercială dintre Rusia și țările din regiune s-a dublat, iar în prima jumătate a acestui an a crescut cu 16%, a spus președintele. „Rusia este principalul investitor în economia țărilor din Asia Centrală”, a adăugat Putin.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img