spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizePutin: Monopolul băncilor occidentale poate fi „complet subminat” în următorii ani

Putin: Monopolul băncilor occidentale poate fi „complet subminat” în următorii ani

-

Monopolul băncilor occidentale poate fi „complet subminat” în următorii ani din cauza „revoluției economiei mondiale, a spus președintele rus Vladimir Putin la un forum la Moscova.

Șeful statului rus a remarcat că soluțiile moderne, precum blockchain, sunt din ce în ce mai folosite în plățile internaționale.

- Advertisement -

„Potrivit experților, în următorii ani acest lucru va duce la o adevărată revoluție care va submina în cele din urmă monopolul marilor bănci occidentale”, a spus Putin. Potrivit președintelui rus, băncile mondiale în sine „nu sunt în cea mai bună stare”.

Sistemul bancar rus a eliminat necesitatea de a împrumuta bani din străinătate, a spus Putin în februarie 2023. „Datorită unei bune balanțe de plăți, Rusia nu are nevoie să se împrumute în străinătate, să se încline și să cerșească bani și apoi să aibă un dialog lung despre ce, cât și în ce condiții să dea”, a spus el în discursul adresat Parlamentului Federal.

- Advertisement -

În 2019, Putin a spus deja că globalizarea în lume s-ar putea transforma într- o parodie a ei însăși . „Într-o caricatură a sinelui, când regulile internaționale generale vor fi înlocuite de legi, mecanisme administrative și judiciare ale unei țări sau ale unui grup de state influente”, a spus Putin.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img